Gott och blandat

publicerat i Barnen, Träna;
Junioren och jag, i lördags, innan vi åkte in till stan för lite fika och paketköp till hennes far som fyllde år för några dagar sen. Sötnosen har nu tappat båda framtänderna och sportar en snygg glugg. 

Mot kvällen spelade vi Svarte Petter tillsammans med min mor och far, det är roligt med kortspel och hon har koll på läget... men hon kan inte dölja när hon får Svarte Petter. Inte ett dugg! Får nog öva på det poker-facet lite.

På söndagen blev det snickra på stugan, jag har inte nån fallenhet för arbete med hammare men får jobbet gjort i alla fall. Sen är det alltid kul att göra saker med mamma och pappa. På bilden står vi på varsin sida och spikar takshingel medan barn och hundar härjar runt.

När junioren åkt till pappa så tog jag mig ut i höstmörkret på en löptur. Tog dom stora lurarna och laddade med en härlig låtlista. Varmt, mörkt och en skön känsla i kroppen. Bästa sättet att avsluta en vecka på.

Jag är jättenöjd med skorna, det är bra studs och lagom ombonat för foten. Men jag kan inte GÅ i dom, då får jag blåsor under stortån (?), bara springa alltså.
 
I måndags morse vaknade jag lite hängig och vid lunch kändes det som halsen skulle gå sönder. Fan också, jag hade så mycket träning jag ville passa på att göra. Simma och cykla och springa och kanske SOMA lite. Det fick bli kalas och vila istället för simning med mastersgruppen.
Igår blev det Ikea med föräldrarna, hade en liten lista med smågrejer (värmeljus, servetter och sånt) som jag behövde och så passade vi på att äta när vi ändå var där.
Jag hittade en lampa som jag blev förälskad i, det var nåt med formen och färgen som gjorde det så den åkte direkt ner i korgen, inget att fundera på.

Så himla fin ♥ den ska jag skruva fast direkt i sänggaveln och kanske till och med unna mig en lite lässtund. Kanske alltså, böckerna och tidningarna ligger staplade vid sängen men jag hinner nästan aldrig ta upp dom innan jag somnar.

Sen kom fyndet, den där soffan jag önskade mig i det HÄR inlägget fanns nere på Ikea's fyndavdelning, stackarn hade en utgående färg... men jag såg bara det fina inuti och struntade i ytan (pratar fortfarande soffa).

Så nu ligger den på släpet eftersom världens bästa föräldrar har drag på sin bil.
Jag kan tänka mig att den listan jag hade uppfylldes i fel ordning. MEN. Jag är verkligen supernöjd med min cykel och kommer inte vara ledsen över att ha fler sittplatser i vardagsrummet heller. Sen är det här en av de största fördelarna med att försörja sig själv och vara singel, inget tjafsande och diskuterande. Mitt val ;) Just nu ville jag hellre ha en cykel än en duschvägg.
 
Här är två glada cykelbilder från när Per-Erik tog med mig ut på premiärturen:

Där syns han, fotografen. En lång skugga i sensommarsolen.
Jag hoppas på att hinna med fler turer innan det blir för kallt/mörkt, särskilt som jag har fått hem både pedaler och skor.
Nä, nu kör vi onsdagkväll för hela slanten, tvätta soffklädsel och äta pizza!

Nästa hoppar ut...

publicerat i Barnen;
Sista veckan i augusti var äldsta ner och gjorde alla tester inför GMU och två veckor senare hade hon sin placering klar och beviljad tjänstledigt från jobbet.
Hon valde att tjänstgöra på Malmen, samma ställe som lillesyster men inte samma tjänst.
Så i söndags packade hon ihop sina saker.
Klämde in systers MTB i baksätet.
Och vinkade till sin mor.
Det är inte så att jag vill behålla mina barn hemma i boet i all evighet, men det känns ändå. Ett tomt rum både i huset och hjärtat.
Men om jag tänker kvalitétstid och kära återseenden så känns det genast bättre (jag kör mina ledsamheter kort och intensivt, tänk Lille-Skutt-tårar).
Fasen så fina de är, mina barn.
 

Hälsingebocken och fina grejer

publicerat i Barnen, Cykla MTB, MTB, Tävling;
Hej och hå! 
I fredags åkte jag och Mathias upp till Sundsvall och hämtade min cykel, samma Mathias som jag åkte med till Borlänge för att hämta min MTB i fjol.
När priset sänktes för andra gången (!) så hotade han med att köpa cykeln själv eftersom en inte kunde få mer cykel för pengarna. Himla trevlig fredag eftermiddag efter E4:an blev det!

Fin fin racer till mig.

Innan vi åkte söderut så rullade säljaren fram en heldämpad Giant 27,5. Det var så snygg, galet fin, jag ställde mig på kö om dom bestämmer sig för att byta. Typ nästa år ;) VILL HA!!
På lördagen var det dags för Hälsingebocken, 30 km MTB. Min första rena cykeltävling och planen var att se det som ett träningspass. Planen var så i alla fall. 

Redan på väg in till start var jag så nervös så jag blev svettig i händerna och hjärtat klappade onödigt hårt. Löjligt egentligen... första tävlingen är alltid enkel eftersom det inte finns nåt att jämföra med.
Hamnade i mitten vid starten och sen var det bara att trampa på, hade en snittpuls på 170 och toppade med 184, så jag gjorde så gott jag kunde i alla fall. 20-åringen och jag höll ihop under hela loppet och gick i mål tillsammans. Här finns ett klipp på målgången.
Jag tappar på tekniska partier, har för låg fart så jag går på alla hinder istället för över. Behöver helt klart mer erfarenhet och det är ju bra... cykla är kul. Jag hoppas vi hinner med fler sociala rundor i år, både på racer och MTB.
I söndags plockade vi svamp, mysigt att vara i skogen och strosa runt lite. Titta riktigt noga så syns det att även de äldre barnen har svampkorgarna på huvudet. Måste vara nåt nytt som en annan inte begriper ;) 

Och vi hittade svamp, både gula och höstisar. Passade alldeles utmärkt till söndagssteken.
Samma söndagsstek som låg i min matlåda idag och som tur är drar älgjakten igång snart för det ligger bara en liten filé kvar i frysen nu.
Tja, hörs sen... got to go.