Bye weekend

publicerat i Träna;
Det har liksom blivit så att simning hör fredagen till, så även i fredags. 2300 meter in på kontot, tackar. Provade att köra hundringar på jämn tid och det blev:
1:47
1:46
1:47
1:49
Jag hade typ 30 sekunder mellan varje, mätbart och bra.
Det blev mitt pass nr 200 med med min Ambit, love it! 

Sen var det full gas hem till tjejerna och tacos, eller nachos för min del.

Lördagen började slött i sängen med kaffe och helgmosig snart-5-åring för att sen övergå till kalasförberedelser, lillans pappa fyllde jämnt så det blev lockar, guld och glitter.

När han plockat upp henne för att förbereda tårta så stack jag iväg på en kort runda. Det var ASJOBBIGT, så pass jobbigt att jag klev av asfalten och fortsatte i skogen istället.

Mycket trevligare men fortfarande på tok för hög puls.

Tja, vissa dagar är väl så antar jag. Nåt ligger och lurar i kroppen.
Efter dusch och hårblås så anslöt jag mig till kalaset, otroligt gott med tårta efter all friskluft.

Sen när vi kom hem så blev det kyckling med pasta och fetaost, jag älskar den smaksatta fetan. Ost är kärlek tycker jag. 

Här har vi äldsta och yngsta i busartag framför TV:n. Vår lilla soldat är saknad, men jag tröstar mig med att hon trivs så himla bra där hon är och om några dagar borde vi få ett livstecken... 

Här gjorde jag mig till minsann, bakade färska frallor till söndagsfrukost och dom blev jätte-jättegoda! Men lillan ville minsann ha knäcke istället.. vilken diss!! 

Vi avslutar helgen med en bild på månen som äldsta tog inatt/morse, grymt av henne att kliva upp och åka in till stan för att fota...
Mina barn alltså ♥ absolut det bästa jag har och det bästa jag gjort och.. ja, ni fattar!

Mer badrum

publicerat i Huset;
Det tar en evinnerlig tid att bli klar men nu är både dusch, spegel och väggskåp monterade. Bara några hängare och detaljer som saknas sen kan jag börja sortera och ställa upp allting igen. 

Det där fönstret alltså, ska bli så skönt att måla och byta persienner.

Jag tog semester igår och hängde med barnet, mamma och pappa i Valbo. Handlade skåp, åt lunch och "flanerade" lite... sen åkte jag hem och började skruva. Döm om min förvåning när skåpet hamnade på plats UTAN extra skruvhål och svordomar. Jag var tungen att hämta ett till vattenpass för att riktigt försäkra mig om att det verkligen blev rakt.

Det blev precis som jag tänkt mig med skåpen, skönt att sätta en "check" på badrummet, om än en lightversion av renovering... 

Sen är det tur att duschen blir lite immig mot spegelhållet, vill inte börja dagen med hicka, liksom.

Nu tar vi helg, jag har två planerade träningspass på G, den här veckan har bestått av skruva och pyssla hemma... inte så mycket träning alltså.  Men snart så :)


Fredagslåten blir:

Den tipsade Sara om, bra smak på den tjejen!!

Badrummet

publicerat i Huset;
Egentligen skulle jag bara byta duschkabin, men det fanns ju vit våtrumsfärg och jag tänkte ändå skura allting, det ena gav det andra så i fredags kväll kom mamma och pappa förbi och hjälpte till att börja skruva ner allt. Många skruvar blev det.

Badrummet blev bara mindre och mindre...  jag höll på med spackel och silikon till sent in på kvällen så allt skulle hinna torka.

Jag fortsatte direkt efter Knatteskutt på lördagen, till slut behövde jag pappas hjälp med att koppla loss blandaren från sista kabinväggen och han kom med stora lådan som innehåller alla tänkbara kopplingar och pluggar och ändar och vred och grejer...  Lite trixigt var det att balansera en vägg medan jag försökte lyfta av den andra, men det gick... jag jobbar på ganska bra själv och får ringa in hjälp när det verkligen behövs. För ibland behövs det extra händer.

Sen var det "bara" att köra igång med maskering och målning... sparmåla, rolla, sparmåla, torka kladd, dricka kaffe och måla lite till. 


Men till slut så... efter att ha "offrat" söndagens långpass så började det se ut som jag skulle hinna klart.

Jag fick ta en paus för att köpa mer färg (det saknades EN HALV LITER, WTF) och äta, lätt hänt att glömma maten när det rullar på... men jag hade en 21-åring som längtade köttbullar och makaroner.

Synd på det bruna fönstret, ALLA fönster, persienner golv- och taklister var bruna när jag köpte huset för snart 7 år sedan, nu är det bara badrummet och tvättstugan som är kvar att måla..  små steg framåt.

Egentligen vill jag byta ut golvet också och egentligen behöver det inte bli så dyrt eftersom allt är vägghängt... så det är bara golvbrunnen.  Och egentligen kostnaden.. fast en racercykel skulle vara roligare än ett grått golv, så känner jag. 

Men, nu är målandet gjort och igår fick jag åka hem till mina föräldrar för att duscha, gissa hur glad jag blev när bastun var på? Massor... massor med värme och riktigt ren blev jag. Lyxlirare.

Nu är den nya duschkabinen levererad och väntar på att skruvas ihop, förhoppningsvis blir det premiärdusch ikväll och Ikea nån gång under veckan. Jag kastade nämligen badrumsskåpet, för att vara riktigt säker på att det inte skulle bli uppsatt igen. Smart va?

Mamma och pappa har varit snälla och kört in den gamla kabinen (och en släpvagn fylld med skrääääp) till soptippen, jag är såååå tacksam för all hjälp för det går verkligen undan när dom två sätter igång.
 
Nä, nu är det dags...