Oh dear

publicerat i Baka & Laga mat, Tips;
Jag slutade trycka näsan mot glasdörrarna på B&J frysen, öppnade dörren och tog en av dom nya smakerna.

Alltså, det där är en bit av himlen!

Helgen i bilder

publicerat i Baka & Laga mat, Barnen;
Fredag, fick ett samtal vid lunchtid där 17-åringen sa: "-Mamma, jag tror jag brutit näsbenet!" Eftersom jag aldrig vinner nåt pris för Årets Förälder så svarade jag typ som jag brukar: "-Det tror jag inte.. typ... sluta gnäll."
Summa summarum, spricka i näsbenet. Tur att det fanns färska cocosbollar att trösta sig med (lagom tuggvänliga för ett ömt kranium).


Hon var inte sämre än att hon kunde vara barnvakt medan jag sprang 8 lagom inspirerande kilometrar, höll ett snittempo på 5:27 och det får vara okej. Eller, jag har inte tappat nåt i tid av att springa njutningsfullt i skogen, så det känns alldeles underbart. Inte för att jag måste försöka bli snabbare utan för att jag kan fortsätta bli starkare på ett bättre sätt.

Väl hemma blev det en snabb dusch och sen tacos, vila resten av helgen, jag orkar inte be om barnvakt och ville hellre vara hemma med barnen.

Lördagen bjöd på ett intervallpass inne på H&M, tur jag hade en snabb tonåring med mig för en kort 3-åring gömmer sig lätt om hon får lite försprång.

Fika på Wayne's, chokladboll, pecanpaj och cheesecake blev det. Och en kanel-latte, sjukt gott!

Medan jag handlade matvaror så gick tjejerna in på biblioteket en stund.

JAg passade även på att handla godis till oss stora. Den lilla fick smarties.Vi släppte av storan på gymmet och åkte hem för lite middagsvila (hon sover fortfarande middag och somnar utan problem på kvällen). Sen blev det besök hos en vän som har får. Yngsta lammen var tre dygn.
Våfflor till lördagsmiddag, pureade jordgubbar att doppa i.

Söndagens äventyr bestod av 34 gradigt varmbad på lilla simhallen, byta till sommardäck (jag stod bredvid) och fixa markisen nu när vårsolen bränner på.

Fyra kryssmejslar, dåliga skruvar.

Tadaaaaa.... skugga i köket!

Lillan lekte "regn i skolan" med paraplyet.

Dagens middag blev bacon, champinjoner och broccoli, ni skulle sett lillans min när hon tuggade på en svamp i tron om att det var bacon.... HA HA HA! Stackars liten...

Ny vecka i morgon, träningen blir nog löpning måndag och onsdag (Night Trail Run), simning tisdag och torsdag. Typ.

4 sekunder

publicerat i Baka & Laga mat, Träna;
Igår var det sista kurstillfället på frisimmet.
*buhuu*
Vi gick igenom lite teknik och fick nya övningar att prova varav en kräver lite extra tanke, Catch-Up (?) kanske den heter... fast den borde heta Drunkna-Light.
I vilket fall gick, allt utom Catch-up, det bra till slut och jag var 4 sekunder snabbare (på 25 meter)än i februari, skönt att tiden visade vad jag kände. Öva och öva och öva fungerar.
Nu vill jag få hem pullboy och handpaddlar så jag kan öva lite med dom också, snart stänger badhuset för säsongen och då MÅSTE jag ha hittat en våtdräkt.
 
Apropå annat vått, typ mjölk... till gröten.
 
I tisdags provade jag att ha torkade aprikoser i gröten, det var riktigt gott och en bra variation till russin. Bananen tar jag inte gärna bort, jag gillar varm banan blandat med mycket kanel.

Sen gillar jag leverpastej med, riktigt gott! Så tisdagens middag blev gröt (alla barn var borta) och leverpastej, det blir ofta gröt eller omelett när det är "bara" jag som äter. Orka göra storkok till en.
Jag känner mig lite oinspirerad, vet inte varför men lite kaffe kanske kan bota en del av det.
Tjing tjing!