För fem år sedan...

publicerat i Barnen;
Egentligen skulle jag INTE sitta och dega framför den stationära datorn... men jag fastnade vid alla gamla bilder och skrattade gott åt följande från juli 2005.

Vi skulle spela bangolf:


Lillan hade varit med herrn ut på flygfältet några dagar tidigare och fått svinga lite med "riktiga" golfklubbor.

Resultatet på storesyster blev som följer:

En riktig disneybula mitt i pannan!

Lillesyster såg ut så här:


Ha, ha.. hon fortsatte spela och ropade glatt "-Fyra!" när hon var klar med hålet... sicken liten stjärna!

Föräldrapenning?

publicerat i Barnen;
Nu har jag funderat några veckor och känner jag efter så är jag fortfarande upprörd!

Vi var tre par på middag, två av oss är gravida och den tredje frågade hur den andra tjejen skulle göra med "mamma-ledigheten".
Hon svarar direkt att hon skulle vara hemma ett år MINST, och det är inte förhandlingsbart... sådeså!

Då vänder hon sig till mig och ställer samma fråga och jag svarar att vi kommer att dela på föräldrapenningen och att vi har planerat att jag behåller en del av mina arbetsuppgifter även i början av "ledigheten", men jobbar hemifrån.

Döm om min förvåning när hon snääääser 
"-Offra inte barnet för karriären bara" och jag var inte sen med att svara
"-Pratar du med mig eller barnets far???"
RIDÅ!

För mig är det ingen skillnad och jag tror att P skulle ta riktigt illa upp om jag egenhändigt roffar åt mig det mesta och bestämmer allt själv.

Är det fortfarande så att många kvinnor tror att dom är mer mamma än vad pappan är pappa?

På riktigt??

Jag har ju barn sen tidigare och vi har aldrig tramsat om könsroller och vem som ska göra ditt eller datt, mina barn har en pappa som varit delaktig från början...
Sen hjälpte det kanske till att vi båda arbetade 2-skift under småbarnsåren och fick då varannan fm och varannan em med barnen... inte stod jag och förberedde middagar och kläder åt barnen.
JAG har ingen extra hjärncell som gör att jag lagar bättre middagar, badar barnen bättre osv. osv... vi gjorde saker annorlunda men vad spelar det för roll?
Hellre en delaktig pappa som matchar strumporna fel än inget alls, välj själv vad som är viktigt.

Nä, ibland är kvinnor korkade, egoistiska och själviska... kanske därför dom tjänar mindre också, vad vet jag ;-)Ett litet tillägg, alla andra får göra som dom vill och har kapacitet till, jag har full respekt för det. Min åsikt är min egen och den står sig lååångt in i 2000-talet.

Helgen som var och helger som kommer

publicerat i Allmänt;
Midsommaraftonen var trevlig, först matjessills-lunch hemma hos föräldrarna där storebror med familj var på besök. Fick hålla lilla 4-veckorsbebisen.... ohhh så litet och nytt...
Den blivande 2-åringen hade spring i benen och bad man om det så fick man en kram. Barn är så hjärtliga ♥.

Efter lite salladshackande och ombyte blev det dax att tända grillen hos bästaste C, så himla gott!! Vi var inte hemma förrän 02-tiden.

Midsommardagen blev slö och skön, framåt kvällen ringde vi svågern och satte upp oss på gästlistan inför kvällens spelning och kl 00 var vi på statt... jag vilade mig i form under kvällen, mannen tittade på fotboll och drack kylda drycker :-)


Snart nog är det dax för RockWeekend, ska bli himla roligt!!