En helg i juni

publicerat i Baka & Laga mat, Poker, Träna;
Helgen började redan på fredag lunch med lite proviantering. Just dom här favoritflaskorna hoppade jag över till förmån för ljus öl. Annars dricker jag min whisky utan is och vatten... eller kanske nån liten droppe vatten i, om nån vill veta och få pluspoäng. Jag dricker inte gärna drinkar utan favoriterna är, i nämnd ordning. Whisky, rött vin, rosé, vitt vin och öl.

Nästan direkt efter jobbet kom exet för att hjälpa mig med häckklippning, jag KAN göra det själv men undviker det gärna.

Rakt och snyggt, näst sist på gatan med klippningen.

Lillan fick kvällsfika på farstukvisten.

Sen var vi tvungen att avbryta klippningen och gå in, det kom en SVÄRM med småsven så det gick inte att vara ute... så sjukt irriterande.
Kvällen avslutades med ett tredje försök att se klart "Mud", men jag var för trött... igen...

Lördag morgon, lillan ska skala sitt frukostägg själv, fast det tar en evighet.

Bit för bit ner på papper.

Själv ser jag fram emot havregrynsgröt med banan och kanel, smörgås, ägg och kaffe. Tänk att såna enkla saker gör mig så tillfreds. Älska helgfrukost!

Efter förmiddagsbestyren åkte vi och handlade (barnet mutat med tuggummi), vände hemåt och hämtade mer kläder eftersom det bjöds på 9 grader och regn. Sen åkte vi och kollade på Skärgårdstriathlon, vi hann med växlingen simning - cykling och målgången. Jag är SÅ imponerad av mina klubbkompisar och alla andra jag känner... starkt jobbat!

Efter vi fikat på Waynes, packat lillans grejer och ätit middag så lämnades lillan till sin far och jag fortsatte till en pokerturnering. Äntligen var det en helg när jag kunde och dessutom med ett riktigt roligt gäng.

Jag skötte mina marker okej hela vägen fram till pocket-tior, där jag tyvärr efter 4,5 timmars spel vrångade mig av ren rastlöshet och åkte dit ordentligt. Men så är det, jag spelar tight och är usel på att bluffa så att ta mig till pengaplats kräver ett mått av tur och chansning. Kul att spela igen!

Jag blev beviljad lite sovmorgon av min lagkamrat så vi startade 9:00 i 9 plusgrader och hällregn och det blev ett toppenpass. Kroppen kändes stark och vi hade det otroligt härligt i skogen.

När vi kom tillbaka var kaffet klart och mackorna framdukade på orienteringsklubben och några bilar hade tillkommit på parkeringen, vi var alltså inte ensam om att trotsa vädret idag.

Väl hemma blev det omelett och en riktigt varm dusch.

Sen blev det middagsvila, ta reda på tvätt, hämta ungdomarna på tåget, kaffe hos mina föräldrar, middag och nu är det snart läggdax igen. Sista veckan innan semesterstängning, alla kvällar fram till fredag bokade redan nu och lillan hos sin far en hel vecka... hej och hå, det går bra nu ❤️.

 

Dropset - superset

publicerat i Dumheter, Humor, Träna;
Min lillasyster har lite mer muskelmassa än jag, kan man säga.
Vette sjutton om hon inte har fler också.
Sen är hon jäkligt snygg också, fi fan!
 
I vilket fall.
När hon var hem över midsommarhelgen så kraaaamades vi och då kommenterar hon:
"-Vilken tunnis du är!", vilket också stämmer, jämfört med henne. 
Ganska många är tunnis jämfört med henne.
 
Men, det som sedan utspelar sig bjuder jag på, för jag har inte heller alla "i kanoten" jämt och ständigt.
 
Vi ställer oss framför spegeln, jämför muskler och följande konversation utspelar sig:
Syster: "-Naaaaw vilka söta små triceps.... *pet pet*..."
Jag ba: "-Dom är inte större.. men ganska fina..."
"-Chipset!"
"-Vaaa? Jag har hört talas om dropset och superset men vad är chipset?"
"-Men åhhhhhhh..... *tar sig för huvudet*"
 
Hon menade typ, bröst och bringa som en frukostflinga, och jag tog det som ett tips om ett annorlunda träningssätt.
 
Japp... sån är jag, jäkligt go att krama!
 


Nu tar vi helg till den här låten, tips från äldsta dottern:

Sista dagen

publicerat i Barnen;
Lite sorgligt var det att lämna lillan i morse den allra sista dagen på hennes avdelning. När hon kommer tillbaka i augusti så byter hon byggnad till de större barnen och får dessutom äta i stora matsalen.

Jag snodde en idé på jobbet, ändrade lite och gjorde en skylt till personalen som vi överlämnade igår. Det är första gången NÅGONSIN som jag känt att mitt barn är på ett tryggt ställe med kompetent personal.

Tänk alla gånger jag hämtat och någon i personalen suttit och "killat" henne på ryggen, alla gånger jag lämnat och hon krupit upp i soffan under filten med pedagogen som läser en morgonbok. Alla historier jag fått återberättade där hon visat prov på sin goda humor eller annorlunda förhandlingsteknik... alla dom gångerna har jag lovat mig själv att alltid lita på magkänslan. Alltid!Men nu går vi vidare, upp med hakan, lillan går på semester med sin far och jag har en sista vecka kvar innan jag släcker larmet för några veckor.