Just nu

publicerat i Huset;
Just nu packar jag ihop och tar nya tag i morgon, håret ska lockas och klistriga kläder ska tas av. Gott Nytt År!


Lilla toaletten

publicerat i Huset;
Igår (medan jag fortfarande var hög av lycka över bilen) så åkte jag och köpte färg och tapeter, sen vidare till föräldrarna för att hämta bord, linjal och tapetserarväskan. I den finns all man behöver för att det ska bli fint på lilla toaletten, 2009 tapetserade jag sist..

Fast varför ha bara ett projekt på G, lika bra att måla lite samtidigt. Alla ramar ska bli matt vit och få komma upp på väggen igen, dom har legar i kartonger sen jag flyttade hit... typ 6 år. Skäms på mig.

Gamla tapeten, det syns inte men den är i riktigt dåligt skick.

Hej, hej...


Den tidigare husägaren var otroligt ordentlig, ALLA lister i huset är märkta med position. Det underlättar massor när man ska sätta upp dom igen. Jag tar alltid bort alla lister och foder, dels för att det är snyggt och sen för att det är MYCKET enklare att tapetsera på det viset. Lite målarfog vid montering och ett varv med målarfärg så syns det inte att dom varit nere.

Glögg, pepparkaka och brie. perfekt mellanmål.

Tapeterna är visserligen spaltbara, men för att komma åt använder jag gamla knivar som mamma hittat på loppis, dom är lövtunna och runda i toppen.

Katten var såklart med hela tiden, katten och hög musik!

Sådär såg det ut när jag gav mig, typ mitt i natten. Det är bara jag hemma så städa behövs inte ;)

Nu ska jag fortsätta, sen blir det nog en tur med joggingskorna.

Snart nytt år

publicerat i Barnen, Träna;
Vi spenderar några dagar utan bil, leker ute och inne på hemmaplan. Snön ligger tung på träden bakom huset och termometern visar envist -15.

Äntligen (!) blev det måndag och jag hängde på telefonen så fort verkstäderna vaknat efter prinskorvar och sylta. Kom in direkt blev svaret från mekanikern.

Be lillans pappa om hjälp att bogsera bilen, jag får sånt samvete av att se min far frysa i kylan så han slapp den här gången. Tänk att jag aldrig ska klara mig själv!

Freeezing! Merinoullsbuffen klarade mig från den värsta frosten inuti bilen på väg in. Lämnade in skrället, fick en fråga om kamrem och höll på att kräkas av nervositet... men tänkte att jag inte ska tänka det värsta, men gjorde det ändå. Typ.

Mot kvällen fick jag skjuts till coreträningen av fina, fina M. Hon frågade om jag var intresserad av att träna innan träningen och det var jag INTE, jag var INTE sugen på att springa i 8 minusgrader när jag frusit hela dagen. 
Vad jag svarade?
Självklart svarade jag "-JA, absolut, det vill jag gärna!"

För se, det är sant det där med att man inte ångrar ett träningspass. Jag menar, se bilderna, skogen är fluffig som små anddun och alldeles tyst och mörk. Det enda som hörs är två tjattrande löpare som flåsar fram med sina pannlampor.

Granen var klädd, den får nog hålla sig några veckor till.

I morse tog jag bussen till badhuset, kom lite senare än de andra morgonpigga kamraterna och försökte hasta mig igenom uppvärmning och teknik. Sen serverades vi ytterligare ett bra pass, otroligt bortskämd med pålästa träningskompisar! 

Jag fick ihop 2800 meter  (övriga dryga 3200 meter) och kaffet efteråt smakade underbart, det var några minuters total avkoppling medan vi satt och pratade. Den där känslan av att vara nöjd och tillfreds, den kommer inte självmant när man hastar fram, den kommer när man andas ut, tömmer huvudet och är närvarande.

Sen fick jag skjuts hem och kort därefter ringde verkstaden, dom hade hittat felet. Elektroniskt är det närmsta jag kommer att orka beskriva det som. Elektroniskt OCH fransman. Men nu går den och jag känner mig fri :)

Nu ska jag fixa lite hemma... sånt jag skulle gjort för länge sedan!