Skridskor - andra försöket.

publicerat i Träna;
Ni vet känslan när man presterar sämre än förväntat?
Den har jag aningen svårt för.
Återkommer till det alldeles strax.
I torsdags var vi på workshop i Bollnäs simhall. Ökad rörlighet - Bättre flyt var konceptet och det var i Simexpertens regi. Jag tyckte det var jättebra och det passade mig (och min nivå), jag gillar verkligen helhetstänket om kroppen och rörelseapparaten. Sen är jag helsåld på en träningsresa till Italien i höst, närmare bestämt HIT, ge mig den liksom. Önska, önska, önska!
Bilden nedan ljuger lite, vi är starkare än vi ser ut, såklart.
I lördags var det dags för långfärdsskridskor (igen) jag kunde inte acceptera att det gick så dåligt sist. Den här gången fick jag sällskap av P-E som fick agera pedagog och ledsagare samt att jag bokade rätt pjäxor från början.
Vackra Kungsholmen.
Pjäxor och yllesockar.
Isen var mycket bättre den här gången.
Den var vacker också.
Om det gick bättre? Såklart det gjorde, vi fick ihop 18 km rakt av. Stannade naturligtvis för att ta lite bilder och snöra åt pjäxorna men det var helt klart en bra åkupplevelse!
När vi kom in till ön så var det strax dax för starten till Kungsholmsrännet så P-E blev påhängd en nummerlapp, han värmde alltså upp med 18 km i lagom takt för att sen gå ytterligare 13 km i tävlingsfart. Galet. Men en fjärdeplats om jag inte minns fel.
Efter det så blev det lunch och där gick luften ur lite, friskluft och rörelse tog ut sin rätt.
Vi satt kvar med vår kycklinggryta tills musikerna drog igång After-skate.
Klart bra lördag i februari, livet liksom. Bara att fylla på bägaren såna dagar.

Alla hjärtans dag 2017

publicerat i Allmänt, Humor;
Mitt bidrag till alla hjärtans dag blev följande bild, vilken jag skickade till mina syskon och skrattade gott i flera minuter. Jag kallar den alla-hjärtans-blaha.
Jag gillar den dagen egentligen, tyckte bara att det var kul.
Sen hade vi någon form av humorbonanza tillsammans, mina syskon och jag. Det finns INGA som kan få mig att bli på bättre humör än min familj. Det där otvungna och prestigelösa.
Jag ogillar verkligen att umgås med männniskor som väljer att missuppfatta och vägra förstå. Jag har inga problem att bli ifrågasatt under arbetstid men på fritiden förklarar jag mig ogärna på beställning. 
 

Nu kör vi

publicerat i Löpning;
Från prassliga helgtäcken till måndag morgon - variationen är det inget fel på.
I helgen har två av barnen varit hemma, äldsta och yngsta. 
Vi har hunnit med en del spel, både för vuxna och barn.
På lördagen ställde jag in lunchen i ugnen och lämnade resten av familjen vid ett pussel. Såg en lucka för löpning i solskenet. Det var vansinnigt vackert men det syns inte alls hur jobbigt det var. Det kändes nästan omöjligt att ta sig runt den vanliga rundan så jag trixade mig runt stigarna.
Jag spelade hög musik i lurarna och höll på att trilla ner i diket när en bil signalerade bakom mig, jag tog några kliv åt sidan för att släppa fram den sen hann jag precis kliva på spåret igen när jag ser skuggan av nästa bil. Vad trött föraren måste ha blivit... 
Efter vi ätit den torra kycklingen drog ungdomarna till gymmet, jag och junioren tog en efterrätt på Wayne's istället. Klart mysig lördag alltså.
Igår, söndag, fick jag med mig alla till badhuset. Simmade 35 och lekte 60 minuter, sen blev det mellanmål i bastun. Dom är sköna att hänga med mina barn, vi gillar lite samma saker liksom.
Helgen avslutades i bra sällskap med en skön milrunda i pannlampans sken, bästa uppladdningen inför en ny vecka som innehåller allt från tandläkare, workshop i simning och frisörbesök.  Känns lovande!