Nära nog..

publicerat i Allmänt;
Utsikten från fredagens julbord på Albertina, tung och varm decembersol över Skärså. Jag ÄLSKAR julmaten, mest för att det finns massor med fisksorter att välja på... fisk och kallskuret! Och dessert, herregud... inte glömma sötsakerna.

Mot kvällningen blev det tacos med alla barnen, tänka sig, alla tre vid bordet igen. Taco-tigern var särskilt nöjd med maten... och att hon fick vara hemma med storasyster hela fredagen.

Äldsta jobbade både lördag och söndag, enastående vacker tomte bland kampanjvarorna.

Allt medan vi pyntade granen...

... och hade utflykt på hallgolvet.

Katten är vintertjock.

Och jag vill ha halvbrända pepparkakor med ädelost på.

Igår hann jag till och med träna, sprang skitlångsamt och tyckte knäböjen var tunga. Men med en stjärna mellan fingertopparna blir det sällan ledsamma träningar.

Så nu laddar vi för julhelg med mat och ledighet. Massor med mat och slöa dagar och träning i dagsljus och massa mys i kubik.
Nära nog för att känna vittring av ledighet.

Perfekt avokado and so on...

publicerat i Allmänt;
Jag har en svacka... den drabbar inte motivationen utan mer resultatet. I fredags blev det asfalt i mörker alldeles allena innan middagen. Ganska skönt men helt utan takt och fason.

Till middag blev det Icas chiliburgare med en PERFEKT avokado och chiliost till, sjukt gott och starkt.

Den här illustrationen från Lingvistov säger lite om hur jag kände det när jag åt.
Lördag morgon var det simträning på schemat (vi fortsätter trots juluppehållet), nya glasögon och nya startförsök. Jag hade redan bestämt mig för att inte simma KM men vill ändå kunna ta mig ner från pallen på ett hyfsat icke pinsamt sätt.
Det skulle vara lite coolt att starta uppifrån på alla träningar, lika som när jag bestämde mig för att från NU är det bara voltvändningar som gäller. Typ.

Lördag kväll avnjöts i sällskap med ett (eller två) glas rött, lakrits och filmen "Learning to drive", skön underhållning mao.
På söndagen hoppade jag över långpasset på orienteringsklubben, trots att det var en ny rutt, "Världsarvsrundan". Det sved lite men P-E var med så vi kan återskapa den vid ett annat tillfälle. 
Istället tog jag en lååång sovmorgon, hissade upp rullgardinen, hämtade kaffe och kisade mot fönstret. Vad vill jag göra idag?
Åt en lång frukost, klädde på mig och funderade länge och väl på om jag skulle lyssna på podd (Colitings, älskar den) eller musik medan jag sprang. Tog också en "före-jul-bild", bara för att ha en referens när julskinkan är slut och julvörten endast består av torra kanter.
 
Det blev i vilket fall en färdig lista från Spotify, typ Happy Hits eller nåt sånt, Spotify är mina mest frekvent använda 99:-. Joggade runt 8,5 km, valde ny väg och fångade solen.

Sen gick resten av dagen åt till att plocka, handla, fixa och invänta junioren, som turligt nog önskade pizza till middag av sin far och DET var jag inte sen att bjuda in mig själv till. Calzone med feta liksom... ost-fest!!

Måndag, lucia på förskolan. Allra sötaste luciatåget med duktiga fröknar som höll ordning på allihopa. Fikade lite efteråt och sen var det sockerrace i gymnastiksalen innan vi åkte hem.
Vi har tagit in granen också, lillan fick knipsa av toppen och passade på att frisera några grenar till medan jag hämtade foten på vinden. Den var tydligen lite ojämn... sa hon.

ikväll ställer föräldrarna upp och är barnvakt så jag kan simma med gruppen, inte helt lätt och inte alltid värt det att fixa nån som kan vara här till 21:45 på en vardagskväll... men ibland så. Jag behöver komma ut och röra på mig lite så jag får plats med fler skumtomtar ;) Vi har redan planerat långsimning med frukost innan julafton och sen lär det bli en del löpning också, nu när vi har tillfälle att nyttja mer dagsljus.

Vrång start

publicerat i Träna;
Apropå vrång.
Det var det enda rådet jag fick av mina systrar inför en dejt i början på det här året (för evigheter sedan alltså), var inte så vrång.
För jag kan vara vrång och envis och kanske inte alltid tar råd, varken bra eller ens alls. Förutom från en liten skara människor vars omdöme jag litar på, olika personer för olika områden. Lite som livets lördagsgodispåse.
Söker jag mod så passar yngsta syster perfekt, för moral och insikt så är nästa syster bäst och min bror är praktisk och ansvarsfull i sina svar (typ du är dina beslut)... osv... ni fattar. Listan går att göra längre än så...  som man frågar får man svar.
Men för att återgå till själva ämnet... jag kan vara vrång.
På simträningen i onsdags övade vi på starter uppifrån (pall) och när jag fick låna ett par "riktiga" glasögon av coachen så gick det att fokusera på tekniken istället för att bli frustrerad över att ha glasögonen runt halsen eller i munnen.
Jag fick tips från pallen bredvid att ta tag UNDER pallen med fingrarna och skjuta iväg mig.
Omöjligt, svarade jag varvid han sa, prova! Stor suck, stön och bit-i-hop från min sida, jag nåååår ju inte ner med mina korta armar, jag kommer göra illa mig, det gåååår inte.
Men OKEJ, jag provar väl då, bara för att bevisa att det inte går och gör jag illa mig så vet vi vems fel det är... typ så...
Klart det gick. Inte perfekt men jag gjorde varken illa mig eller fick mag-/lårplask och som synes så når jag ner till kanten. Jag var vrång, men provade ändå... det räknas som framsteg.
Fast jag brukar lyssna på råd från den pallen, dom levereras liksom ödmjukt.

Idag är det fredag och det är egentligen min favoritsimmardag eftersom jag har tid att basta länge efteråt, men just idag ska julgranen hämtas så bastandet får vänta till i morgon efter träningen. I bästa fall har våra nya glasögon kommit då... hoppas.
Trevlig helg, glöggen, granen och en runda på asfalt väntar!