Det blir lite hallå

publicerat i Allmänt;
Det har varit en vecka med skön träning.

Simning med gruppen i måndags och onsdags.
Löpning och ett styrkepass på tisdagen, helt utan tidspress, vansinnigt skönt att kunna köra på med sånt jag tycker är kul. 

Klockan kan visa pulskurvan i realtid, här har jag kört benböj utan vikt ;) topparna innan var med vikt och utfallssteg direkt efteråt. Det går att pressa sig i "hemmagymmet" också.

Igår åkte jag in till orienteringsklubben.
Körde reflexbanan med, bland annat, de här sköna damerna.

Vilken skillnad det gör att få umgås med glada positiva människor. Det kan lyfta vilken dag som helst. Ut på tur - aldrig sur. Jag avslutade träningen med 4 backintervaller och bastu, perfekt!
Just nu laddar jag lite inför kvällens galej, lyssnar på lagom "fartiga" låtar och ser fram emot att få fuldansa lite hemma innan jag sticker iväg. Det kanske blir lockar i håret och klänning, det blir definitivt min barndomsvän och alkoholhaltiga drycker... härlig blandning kan jag tycka.
 
Skratta högt och prata fort, dansa fast vi inte kan och sjunga falskt, äta kall mat på en papptallrik och dricka ur en plastmugg. Allt det där kan vara bättre än en bal på slottet i rätt sällskap.
 
Laters!

Kalas å helg

publicerat i Barnen;
Så har en till helg passerat, igen...
 
På fredag eftermiddag bakade vi muffins, snitslade bana och ritade karta till lillans första kalas med inbjudna kompisar. Båda vi föräldrar är ju lite trångbodda just nu så vi chansade på att vara ute med barnen. Dom är alldeles för små för badhus och lekland kändes inte alls kul. Skogen fick det bli.
 
Men först Halloween-disco på skolan för junioren och medan hon var där (med sin far) så hann jag springa i sällskap med en cyklande förstfödd. Kul med sällskap, underbara fina unge!

Lördag förmiddag spikade vi upp kartdelar och ledtrådar i skogen, med facit i handen kunde vi gjort dubbelt så många kartbitar/gåtor, fatta hur snabba 5-åringar kan vara.
Enkelt och lite klurigt.
 
Jag fick bild på mig när jag knäpper en bild 
och en bild till... 
 
Det blir just inga bilder från själva kalaset, svårt att välja ut nån där en ser helheten men inga andra barn visar ansiktet liksom. Vi pusslade ihop kartan och barnen fick leta efter skatten medan vi grillade korven. De verkade nöjda och 2 timmar är alldeles lagom lång tid.
 
Lördagskvällen blev alldeles lugn och fin, vi var rätt trötta allihopa.
 
Igår, söndag, plockade vi upp tonåringen hos pojkvännen och åkte ut till biltema en sväng, det behövdes lite grejer här och var. När vi väl var där så lovade lillan dyrt och heligt att hon minsan skulle sköta sig ääända fram till kassan om hon baaaara fick en elbil. Snääääälla mamma.
 
Öhhh, nej, men hon fick eker-reflexer och lim istället.
 
Sen blev det lunch på Nian och hockey.
En spännande match mot Timrå som dom till slut vann, det blev otroligt tight mot slutet. 
Efter matchen fick vi kramas lite innan vi skiljdes åt (ännu en gång).
Tonåringen tillbaka till luckan och AGU, vi hemåt till häst för äldsta och pappavecka för lillan, själv hade jag alla sängkläder på tork och en hel veckas ostrukna skjortor att ta reda på. 
 
Jag tror soldaterna sticker nån gång under kommande natt och blir borta typ 11 dagar framåt, omöjligt att veta, varje gång jag tänker på det så får jag en klump i halsen. Men jag vet att det kommer gå bra, mina tjejer är grymt starka när dom behöver vara det.
 
Nästa gång hon kommer hem är det dags att kika på vad hon behöver ta med till sin lägenhet (!) och vad som ska packas ner i lådor till "längre fram i framtiden".
Tiden är konstant, det vet vi... men nu, mer än någonsin, försöker jag tänka kvalitét... vad gör vi med vår tid och vem väljer vi att uppleva den med? 
 
Men nu kör vi v 44, två simpass och ett långpass löpning planerat, resten blir vad jag känner för just då. 

5 år

publicerat i Barnen;
Så, nu har vi en alldeles nybakad 5-åring hemma.
 
Några rader om 5-åringen:
5-årsåldern kommer barnet in i en "viloperiod", efter den turbulenta 4-årsåldern. Barnet liksom smälter sina erfarenheter och använder sina kunskaper. Hon är ofta ganska samarbetsvillig, ansvarstagande, tjänstvillig och resonabel. 5-åringen är ofta i balans med sig själv och harmonisk och kan därför vara omtänksam och kärleksfull mot andra, både hemma och på dagis. Det är en social ålder, kompisarna är mycket viktiga. Ser oftast fram mot skolstarten, en del börjar intressera sig för bokstäver eller lär sig läsa.
Allt säkrare fysiskt. En del lär sig simma, cykla, åka skridskor och skidor, studsa en boll och lär sig stå på huvudet. Finmotoriken allt bättre, sitter gärna och pillar med saker, gillar att rita detaljer.
 
Vi hade allihopa en väldigt trevlig födelsedagdag.
Förskolan hade gruppfotografering och efter det fick alla oktobers födelsedagsbarn baka till månadsfesten, det är stort!
Efter lunch hämtade mormor och morfar henne och åkte till Lekia där hon fick välja några egna presenter för att sen åka hem till oss och börja med middagen. För oss vuxna blev det kalops med fetaostgratinerade rödbetor (OMG vad gott) och lillan valde kycklingnuggets.
Hon fick hjälpa till att förbereda tårtan dagen innan och när det började bli trixit så hoppade hon glatt över till att dekorera hela huset med rosa serpentiner. 

Jag gjorde för första gången dumlefluff och hade det som fyllning och spackel, det andra lagret fick bli 2 st squeezes från Ellas Kitchen och vaniljkräm. Mormor och morfar fixade en 5:a av tomtebloss.

Hon öppnade paket och åt tårta. 
Det råder någon slags Frost-feber och det visade sig på hennes självporträtt också, hon ritade dit en mantel och snöflinga på bröstet.

Allt som allt blev hon väldigt nöjd med sina presenter.

Till och med så nöjd att hon sov i sin merinotröja och protesterade vilt i morse när hon fick byta om till "otäckt kalla kläder".

Det saknas inte humor hos den lilla, en 5-åring är rolig att umgås med på många vis, ett riktigt litet lyckopiller.