Vanliga höstdagar och spinning

publicerat i Allmänt;
Så här kan det se ut hemma hos oss. Racern i hallen, barnet övar på blockflöjt samtidigt som hon proteståker inlines i hallen (eftersom hon måste ha skydd utomhus).
Jag är inte sämre än jag kan sluta laga mat och hänge mig till dårskapet vi  kallar vardag. Jag tog fram dragspelet och testade några melodier.
Sen plockade vi svamp på vår vanliga hundrunda, det finns hur mycket som helst. Men vi lämnar det vi inte behöver.
En dag behövde mamma och pappa lite hjälp i trädgården och så länge jag får mat så är jag på. Särskilt när det serveras Janssons Frestelse. Det. Går. Inte. Att. Sluta. Äta!
Efter maten blev det motorsåg. Det finns två saker som är överlägset jobbiga, skotta tak och köra motorsåg. Jag menar fysiskt jobbiga, som svettigt och tungt. Skulle välja motoråg alla dagar i veckan pga hatar ogillar snö.
Nu var det mest grov häck och sly som skulle tas ner, inget stort eller så.
Jag hann bli svettig i alla fall, både byxor och hjälm är varma.
Förutom att jag fick middagen serverad så blev jag också beviljad barnvakt dagen efter. Då skulle jag testa spinning för första gången.
Och tänka sig, det var riktigt kul! Ovan att stå upp emellanåt, ovan med den höga kadensen och ovan att vara inomhus. Men så skön känsla! Det vill jag prova igen.
Vi hade lite storm också, jäkelen vad det blåste. Luggen blev sne på barnet och hunden ser plågad ut på morgonkvisten.
Började arbetsdagen med att putsa speglarna i lasermaskinen, se så fint det blir.
På lunchen fick vi luta oss lätt framåt under promenaden.
Skrattade lite för mig själv pga väder.
Det var rätt sköna vindar, om en såg till temperaturen.
Efter den dagen var vi framme vid helgen och resan ner till barnen i Linköping. Vilket mys!

Cykla racer (och fika)

publicerat i Cykla;
Mina 36 timmar i Dalarna spenderades av- och bortkopplad från resten av världen.
Knappt en handfull bilder knäpptes och en var på fredagens utsikt över Siljan.
Jag låg inte helt på latsidan utan hann med både gymbesök och en kort joggingtur. Förutom mat, varma bad och lite mer mat och kanske eventuellt lite bubbel. Väl spenderade timmar.
Nog om det.
På söndagen bokade P-E och jag in en cykeltur på racer, en sån runda där upplevelsen står i centrum. Jag hade liksom längtat efter en fikarunda, dom är enastående. Kanske inte för midjemåttet utan mer för själen, och min själ krävde vind i håret.
Den är så, så fin.
Långärmat, benvärmare och vindjacka, det var frost i gräset på morgonen.
Men vi hade sol på kinden och i sinnet plus motvind.
Men vad gör det när vägarna är fina och vi behöver bara anpassa oss efter Maja's öppettider. Vi gled in på uppfarten 12:01, perfekt timing.
Långtidsparkering?
Jag tog en smörgås (började bli hungrig i Växbo) och pecanpaj till efterrätt. Smakade massor med gott.
Sen var det bara hemvägen kvar, medvind och varmt väder. 
Så vem vill inte ha en fikaracer egentligen?
Trampade 6 mil, åt gott och njöt. Sååå skön söndag!

Vardag och kalas

publicerat i Allmänt, Simning;
Så kom det lite vardag igen. Vardag fungerar för mig, alldeles utmärkt till och med. Det enda trista var att jag hade lite kli i halsen efter Bolleloopen. Tillräckligt mycket för att avstå träning.
Men lunchpromenaderna kan en inte hoppa över, i hundkontraktet skrev jag in att hon skulle få springa lös och sträcka ut sig varje dag, oavsett årstid och väder.  På en av promenaderna gick jag förbi skräp på marken, tänkte på plasten i havet och "ett skräp om dagen", vände om och plockade upp en trasig ballong med snöre. I snöret satt ett meddelande.
Så gripande, så många frågor.
Jag hoppas att hens syster blev/blir bra igen, från det som plågar henne.
Själv firade jag in helgen på fredagen, öppnade en cava och en påse ostbågar, oslagbart just då.
Kalaslördag för junioren, lockar i håret och panikköpa paket 15 minuter innan kalaset börjar. Ingen panik, allt ska göras samtidigt.
Kalaset var i idrottshallen och 2 timmars HÄRJ stod på schemat.
Jag åkte hem och kalasade med dammsugaren.
Efter kalaset fick vi med en kompis hem och båda två följde med ut i skogen med hunden.
Hunden gillar barn och springa fort, så jag skickade iväg barnen i förväg så hon fick leta en stund i full fart. Alla gillar den leken.
Jag hittade några svampar också.
En 5-6 stycken, lagom till en enda smörgås.
Tänk att ha det här fina alldeles bakom knuten, glöm aldrig att vara tacksam, bli aldrig hemmablind.
Söndagen ägnades först åt valet, aldrig har det känts viktigare att lägga sin röst som kvinna, mamma och världsmedborgare.
Efter valfikat tog vi med fikakorgen till skogen, hittade några stackars svampar.
Men njöt av bulle och kaffe i solen.
Sen var liksom den helgen över, junioren åkte till pappan och jag plockade fram baddräkten för dagen efter var det dags för första mastersträningen.
Att få dyka ner i klart tempererat vatten utan våtdräkt och skor är en galet mjuk och skön känsla. Här pratar vi inte droppar av lycka, här finns en hel pool! Passet vi fick var rätt hårt och fick anpassas lite efter rådande nivå och terminsstart. Men ändå, skön känsla!
Tyvärr utlöste simningen förkylningen på riktigt, men om en ska vara positiv så hade jag en chans att bli frisk till helgen i alla fall. Så jag laddade med god mat...
Dumplings och avokado.
Framåt onsdag/torsdag provade jag whisky också (kompletterade med the och ingefära i bakgrunden). Den fungerar bättre just då och där.
Med lagom mycket (ganska mycket) vatten så river det så där mjukt i halsen. 
När jag vaknade i fredagsmorse så kände jag mig nästan helt frisk. Vilket var för väl eftersom jag hade en resa framför mig. 36 timmar bortlovade på okänd ort med hemlig agenda, så himla olikt mig som har ett visst kontrollbehov och flyktbeteende.