Vi ser ljuset

publicerat i Barnen;
Eftersom solljuset kommer åter så tänkte inte jag vara sämre, så jag bokade en tid för klipp och slingor.

Jag hade en halv-dålig dag och det är få saker som kan plocka upp humöret så bra som en stund hos frissan. Mycket kortare och några nyanser ljusare.

Lillan fick feber i onsdags så jag har vabbat en del, en av dagarna var hon hos mina föräldrar så jag passade på att springa lite. Det var riktigt jobbigt efter all sjukvila och krångel. Det syns på ådran i pannan.

Men bedårande vackert var det och skoterspåren är så där härligt hårda.

På fredagen var jag hemma hela dagen och febern hade släppt på junioren så vi passade på att besikta bilen och fynda lite på bokrean. Den ska bli kul att läsa (och nej, jag köpte inte boken för omslaget)!

Dessutom tog vi en korv till lunch, sicka lyxlirare vi är.

Sen åkte vi hem och byggde lite pussel som också fick följa med från bokrean..

Och bakade lite från lillans nya bakbok för barn, sen bjöd vi hem mor och far på fika. 
Framåt kvällen provade jag motionscykeln medan lillan kikade på WildKids, det fungerade och kommer fungera bättre när jag får till tekniken. Jobbigt är det i alla fall..
Lördagen spenderades på BIO, vi såg:

Jag tyckte den var bra men junioren sa att hon hellre hade sett Tingeling eller Prinsessan Sofia. Hon gillar inte när det blir otäckt/sorgligt/för spännande, kanske lite lik mig på den punkten.
Morgonmys med katt och Ipad, så vaknade vi på söndag morgon.

Förmiddag spenderade vi i pulkabacken, vi (mest jag eftersom hon snålåkte) var till och med så hurtiga att vi gick dit. Grymt skönt när solen värmer. Snäppet grymmare med dubbskor i backen, inga problem att ta sig upp eller bromsa på vägen ner. 

Tråkmamman hade packat vatten, äpplen och en varsin muffins. 

Så gick det en vecka igen, lillan är tillbaka på förskolan, jag är på jobbet och det enda som är kvar av alla sjukor är en envis hosta.
Det var länge sen jag lyckades samla på mig så många virus och tok. Men istället för att förbanna sjukdagarna så kan en välja att välkomna vila och ledighet. Jag har till exempel sett massor med långfilmer och läst ut halva julklappsboken (och ätit mängder av popcorn med cheddarkrydda).

Simläger 2016

publicerat i Simning, Soma, Swimrun, Träna;
Tänk dig att du står i badhusets entré på lördag morgon och får en röd tråd i handen, i ena änden står det "Följ mig" och långt där borta i andra änden står det "bra jobbat".
Lite så kändes Simlägret 2016.
Lördag morgon började med ett traditionellt simpass på runt 2000 meter och efter det stod Peter från Vansbro Simbutik/W-Dyk på bassängkanten, redo att presentera MASSOR med olika våtdräkter. Under tiden vi lyssnade på Patrik så förberedde dykaren sin utrustning och kameror inför filmningen.

Det fanns narurligtvis modeller både för simning och swimrun.

Vi fick kaffe från Guldrutan och frukt från Ica Kvantum, allt för att hålla energinivåerna på topp.

Sen började själva filmningen, en dykare filmade från sidan och den andra kameran satt på bom och filmade rakt framifrån. Dessutom så gick coachen på land med sin Ipad och filmade uppifrån. Puh!
Medan den ena gruppen blev filmade så kunde den andra gruppen prova våtdräkter och simma några längder. Jag provade Heads Swimrun Base och gillade den verkligen, den satt superskönt!

När alla hade provat och simmat så var det dags för lunch i klubbstugan (SOK). Got to love catering, det är ju så praktiskt. Medan vi svalde sista tuggorna så startade filmvisningen av samtliga deltagare, först från sidan och sen framifrån. En efter en blev vi kallade till coachens bord för en personlig genomgång och visning av filmen uppifrån. Väldigt nyttigt att få se från samma vinkel som hon ser och verkligen kunna pausa filmen och peka. Guld!

Full av nya intryck gick vi ner till simhallen igen, ladda om, nu var det dags för andra simpasset och denna gång med en inlånad tränare från grannkommunen. Nya ögon, nya tekniker... men han hade ett klokt mål med simningen. Att fortfarande vara aktiv när en är över 80 år. DET är ett mål att eftersträva.
3000 meter senare klev vi upp med ett (eller två) leenden och rosiga kinder. Tack Ola från Bollnäs SS!
Vår kväll fortsatte med grekisk buffé i klubbstugan, där fanns tid att ventilera och dela med sig av intryck från dagen.

Riktigt gott för hungriga simmare, och tänka sig, inte en läsk så långt ögat når.

Till slut var jag tvungen att åka hem, det gick nästan att känna hur kroppen varvade ner och jag orkade inte ens stanna till på affären för lördagsgodis. Plockade ur väskan och fixade med nästa dags packning innan jag smälte ut i soffan. Sent blev det inte.
Söndag morgon 09:00 startade sista simpasset, rätt så hårt blev det... vilket syns på gruppfotot efteråt (det finns på FB). 3300 meter senare klev vi upp efter en mördande hård evihetsstafett, 25 meter PANG, vila en stund och sen 25 meter PANG, vila en stund... osv... jag är övertygad om att mitt lag vann innan coachen fick bryta ;)

Direkt efter passet blev det en kort fika och lite surr vid bassängkanten.

Duscha och sen bytte vi om för ett "landpass" i klubbstugan. 
Angelica från Florsjögård hade satt ihop ett Soma Move/Mind på 60 minuter åt oss (vanligtvis är det 60+60 minuter). Det var precis vad en stel och trött kropp behövde. Sträcka och tänja lite åt alla håll och kanter. Jag  ♥ Soma, för trots att jag inte ser så smidig och stark ut så känns det smidigt och flytande. P-E avslutade med att visa upp att han lärt sig huvudstående, imponerande, mycket kontrollerad och samlad rörelse. Vilket påminner mig om att jag måste ÖVA mer, jag vill också kunna göra såna grejer utan fara för livet, kamraterna och lösöret.
Vi körde delar av release 7.
Efter Soman samlades vi för den avslutande lunchen, ännu en gång god mat på bordet från cateringfirman. Fisk denna gång, ääälskar fisk! Vi pratade om upplägget och innehållet, om kommande säsong och utrustning. Sen var det dags att plocka ihop och åka hem.
Under söndagen hade vi fotograf Stefan K på bassängkanten och han lyckades fånga några fina ögonblick (lägger inte ut bilder på de andra här). Alla ser ut som "riktiga simmare", som tränare Håkan brukar säga, och färgerna blev fantastiska.
Här är jag från min braiga sida.
Och från sidan..

Så sammanfattningsvis om lägret.
Bra upplägg.
Det är skönt att schemat tillåter pauser och tid för samtal, stress är något en vill undvika i mesta möjliga mån på fritiden OCH allra helst i samband med träning. 
Bra mat.
Måltiderna blev levererade till dörren, inga matlistor att skicka runt = inga felbeställningar och sånt trassel. Dessutom riktig mat och grönt till!
Bra pass.
Två träningspass/dag är väl vad en orkar med och samtidigt kan leverera på, Soman var en välgörande avslutning på hela helgen. Hoppas fler vill prova på fullversionen.
Spännande goodiebag.
Alltså, det var TVÅ påsar med en massa bra grejer. Bars, gratis träning på SportsGym, schampo, balsam, deo, hudcreme, vattenflaska... och en hårturban. Lyxigt och uppskattat!
Tack till Malin, Micaela, deltagare och alla sponsorer för en TOPPEN helg som fyllde på måbra-kontot utan att tömma bankkontot!
Sen var det extra, extra, extra kul att mamma och pappa kom både på lördagen och söndagen. Kul att få visa vad vi håller på med och skönt att dom får träffa mina träningskompisar. Dom fick själva uppleva vilken fin och positiv grupp det är. Helt vanliga glada människor, alla åldrar och yrkeskategorier.
Klart slut från mig.
Jag vilar några dagar tillsammans med junioren men sen blir det till att jogga igång kroppen. Ljuset är tillbaka och jag beundrar alla som höll ut ända hit ner.

Önska sig lite

publicerat i
Det är nyttigt att önska och längta lite (lagom) sådär. Jag tänkte passa på att önska extra nu, det brukar liksom reda ut sig i det jättelånga loppet... i alla fall hittils. Det beror på hur en ser på livet liksom.
Först (utan inbördes ordning) sänggaveln jag kärat ner mig i, inte helt okomplicerat eftersom det är pappa som snickrat den jag har nu. Men jag tänker att jag kan varva lite. 

Soffan klappar jag på varenda gång jag är i varuhuset, klappar och sitter lite... nästa gång kanske jag sparkar av mig skorna och provligger, det är viktigt att det blir rätt. Känslan. När vi är på shoppingturer så kan det bli irriterat i leden när jag går och känner på saker, vänder och vrider lite. 

Det där torpet vill jag ha i framtiden (inte just det där på bilden kanske, men helst). Jag ser mig själv i tofflor, sippandes på en whisky allt medan veden sprakar i kakelugnen och vinthunden ligger på fällen framför och tittar truligt på den jobbiga kattungen. Sånt ser jag, sånt önskar jag.. det är bra att ha målbilder har jag hört. Mina är väldigt detaljerade men inte komplicerade och fullt reviderbara.

Höns, jag vill absolut ha höns av något slag. Allra helst industrihönor som får vara glada pensionärer och picka förnöjsamt i gräsmattan och lägga ägg när dom känner för det (medan hunden slickar sig om nosen).

Just idag är det mina önskningar... förutom en frisk familj, fred på jorden och låga elpriser förstås. En är ju inte missunsam.
 
En sak som jag inte önskar mig längre är hela linnepåslakan, tack H&M Home för 25% och fraktfritt, jag har väntat läääänge på det. Tålamodet vettu!
 
Inte önskar jag mig en mjölkskummare heller, för när en är sjuk och eländig får en UNNA sig saker och jag behövde verkligen varmt mjölkskum... verkligen!

Sen fick jag lite extra tid med äldsta dottern igår, vi käkade kycklingmiddag med klyftpotatis och grönt till. Älskar babyspenat och broccoli!

Hon gjorde dessutom efterrätt, hur lyxigt är inte det? Hasselbacksäpplen med vaniljglass och en chailatte till det.

Efterrätt no. 2 kom fina kompisen med! Nåt gott, spännande och en överraskning i ett, Kinderägg för att muntra upp mig med mitt halsonda. Och det uppskattas såklart :)
Nu ska jag hasta iväg på pingis med junioren, sen blir det soffan igen... en blir helt klart bra på det man tränar.
 
Hörs, hej!