Åt rätt håll

publicerat i Simning;
Det känns som det går åt rätt håll med återhämtning efter diverse sjukor.
Igår lyckades jag ta i på simträningen utan att skjuta vare sig proppar eller packningar. Skön känsla. Nästan som förr, jag älskar att känns mig (relativt) stark och att kunna starta om efter kort vila.
Jag funderar mycket på det där, varför en tränar och sånt.
Känslan är nog viktigast... det är så mycket känslor som är inblandade så en känner sig väldigt levande och närvarande.
Hårda läxor annars, om tanken vandrar för lång bort så kommer en kallsup eller en snubbling som ett paket på posten... (aldrig som ett paket med DHL, där har dom problem).
Det syns fyra toppar runt mitten av simpasset, det är 200-ingar med starttid 4 minuter, lilla knixet efteråt är en lös 50. Jag försökte hålla en jämn, lugn och kontrollerad fart. Det gick hyfsat bra, fast trött blev jag såklart, fattas bara annat.
Den djupa dalen strax efteråt är när jag fick kramp i vaden av mina fanor så simfröken fick hämta en annan modell och då gick det undan minsann. Skön känsla att forcera fram i vattnet...
Så då är den här veckan igång med ett barn på högvakt, ett annat har permis och kommer hem över helgen, det tredje är hos faderskapet och jag funderar på att gå ut och vara social till helgen. Det kan bli kul.
Hejja vecka 47!!

Måndag

publicerat i Allmänt;
Jag har egentligen inte så mycket emot måndagar.
Måndagar är början på något nytt, en hel vecka framför oss. Dessutom så har vi simträning på måndagar och jag har tänkt att hålla mig pigg och frisk ett tag framöver så då blir det en dag att längta till.

Och har jag bestämt så har jag.
Förutom att vara heltidsarbetande mamma och husägare så fick jag ihop två slaskiga löpturer under veckan som var. Den i lördags kändes mycket bättre än onsdagens, trots att jag hade mamma och pappas hund med... eller kanske tack vare...
Idag ska jag lämna tillbaka alla lånade glasögonbågar (tack medelåldern och gener), har två finalister.
Jättesvårt att bestämma, skulle helst välja båda. Jag har sett till att fråga många runt omkring mig. Kollegor, familj och såna vars åsikter räknas... Majoriteten säger mörka...
 
Nä, nu vill jag ha kaffe och kanske en liten kaka. Den här veckan bjuder på träning, adventspynt och avslutas med att mamma och pappas flyttlass kommer på söndag.
Sen måste vi fundera på julklappar.

Har det snöat färdigt nu?

publicerat i Allmänt;
Det kom en del snö förra veckan, inte lika mycket som i huvudstaden, men fullt tillräckligt. Första dagen skottade jag tre gånger. Morgon, middag och kväll. Efter sista skottningen gick jag in och spelade hög musik för att väga upp för- och nackdelar med hus. Sista dagen med snöande så kom jag hem till en skottad uppfart efter träningen, grannen hade lånat traktor och inte bara tagit bort all snö på uppfarten utan också gjort plats för mer snö tvärs över gatan. Jag är såååå tacksam!
Sommarens gräsklippning går lätt, jag tänker bara på att det inte är snö. När jag skottar så tänker jag på alla gånger jag släpper ut barnet på baksidan på sommaren, alla gånger jag spelar hög musik morgon och kväll och hur skönt det är med garage. Här har jag skottat från gäststugan till min altandörr.

Sen var jag och kikade till mamma och pappas nya hus, det var redan skottat där. Skönt!
I helgen har det spelats DM i bordtennis, jag åkte in för att hålla barnet sällskap medan hennes far vann sin klass. Tänk att få hålla på länge med sin favoritsport, herrar 50 liksom.
Igår sov jag, jättelänge. Kröp ner i sängen runt midnatt och vaknade 9:45! Det är evigheter sedan jag sov så länge, men jag var inte sämre än att jag satt kvar med kaffe och frukost i nästan två timmar till efteråt. Jag behövde det (och en mjukare säng).
Nu är det en ny vecka, junioren är hemma och vi ska ha lite skön vardag ♥