Lördag

publicerat i Barnen;
Samma strålande väder idag igen! Sommar!
 
Vi åkte in på Kuliversum direkt efter lunch (skulle ha åkte före lunch men den lilla somnade i bilen, det blir lätt så när det är uppstigning 05:40), lekte några timmar och fortsatte sen med vattenlek på baksidan hemma. Poolen åkte fram och vi provade vattensliden... iskallt vatten direkt från slangen är ingen höjdare.
Det blev yoghurt-mellanmål ute, tänk att mat blir så mycket godare då, till och med lillan åt upp sina flingor. Halva mackan och hela smöret gick i också.
Till kvällen kom äldsta hem så vi åt tacos och till efterrätt rabarberpaj med vaniljglass. Det var länge sen jag var så här mätt, shit alltså!
 
Trots att vi höll på att svimma av mättnad så färgade vi ögonfransar och målade tånaglar... och tittade på en himla massa hästbilder från helgens hopptävlingar.
Äldsta tog några bilder på lillan.
Jag är lika kär i det nya objektivet som hon är.
I morgon är det söndag, då blir det kanske badstrand, inte min favorit men jag misstänker att jag får "offra" mig lite,... kanske. Eventuellt.
 
Sen blir det ett efterlängtat långpass (långpass med mitt mått räknat, såklart). 
 
 
 
 

Sommarkväll

publicerat i Barnen, Huset;
Det är just nu sommaren är här, det är nu man kan ställa ut en hink med vatten till 2,5-åringen och hon ser det som den bästa present hon kunde fått.

Det är nu man kan prata med sina grannar över häck och staket, lillan leker med barnen på gatan och jordgubbarna är riktigt röda och söta. Det är just nu man kan njuta av ljusa kvällar och morgnar.
Jag tycker synd om alla som inte kan njuta av dom här dagarna och alla dom som aldrig någonsin blir nöjda. Det är för blåsigt, kallt, myggigt, gräsmattan växer för fort/sakta/lite... osv..
 
En kollega på jobbet försökte ta udden av den värsta värmediskussionen genom att fråga:
Hur varmt har du inomhus?
Hur varmt har du i bilen?
 
Nästan alla svarade runt 20 grader.
 
Varför måste ni längta efter +25 grader, strålande sol och vindstilla?
 
Joe....
 
Själv gillar jag när det är runt 20 grader och blåser lite lätt. Det var länge sen jag slutade ligga på stranden och pressa, det är alldeles för skadligt och jag är på tok för rastlös för att ligga still som en padda.. nej tack! Vissa resonerar som att en sommardag utan att sola är en bortkastad dag, vad trist det måste vara att känna så.
Gör soppa på mammas blommor.
Pionerna står i full blom.

Besök till häst

publicerat i Barnen;

Ikväll fick vi besök av äldsta dottern och hennes kompis, båda till häst! Lillan blev både blyg och förtjust, sträckte upp händerna mot storesyster utan ett enda ljud.

Hästar är mysigt och det finns inget så segt, starkt och tufft som ponnytjejer!