Podcast

publicerat i Allmänt, Arbetet;
Igår när jag tryckte tröjor och mössor lyssnade jag på Filip & Fredriks Podcast - stod och skrattade för mig själv ganska många gånger! 
Varmt och skönt, precis som jag vill ha det. Nu är det fredag och helgen är välkommen :)

Intervaller och mellis

publicerat i Baka & Laga mat, Träna;
Måndagsträningarna fortsätter, den här veckan var det 2-minuters och som avslutning körde vi 4 st 30-sekunders backintervaller.
Långa intervaller ( 4 minuter eller tusingar) tycker jag är jättejobbigt och tappar gärna gnistan redan i början, men dom två sista brukar gå bättre.. då har jag fått tillbaka hoppet igen. Det är inte jättejobbigt fysiskt utan mer för huvudet... måste sluta tänka så.
Bild från Pulstränings FB.
Ganska brant backe, perfekt för korta sprintar uppför.
 
Just nu är den stora mellanmålsfavoriten fruktsallad med kvarg (och nötter eller müsli) och kanel/kardemumma. Vansinnigt gott! Igår provade vi att ha i granatäpple, det gjorde varken till eller från om man bortser från det estetiska.
 
I morse provade jag en annan sak.

Jag äter alltid två kokta ägg till frukost på jobbet men igår blev jag svårt sugen på gröt.
Så när vi handlade efter badet (simmade 45 min) hittade vi AXA portionsförpackningar med Blåbärsgröt, dom ska inte ens koka utan hett vatten blandas med grynen, rörs om och får stå en stund. Klart!
 
Jättegod - jättepraktisk.
 
Men, det är tillsatt socker och en portion kostar nästan lika mycket som en hel förpackning med gryn. Så jag kommer absolut ha en liggandes på jobbet, men håller mig till mina favvogryn till bakad gröt på helgerna.
 
 

Nu blir det kaffe :)
 
 
 
 
 
 
 

Varmbad

publicerat i Barnen;
Under helgen som gick var det mest "bara" lillan och jag, inga storasystrar var hemma och inget besök. Vi hade ingen att anpassa oss efter och inga tider att passa så vi tog dagarna som de kom, såna helger är guld ibland. Lördagen var ju supertrevlig och söndagen blev lika kul den med. Efter en sovmorgon fick barnet välja vilket badhus vi skulle besöka, lilla badhuset med varmbad eller stora med Aquarena.
 
Båda alternativen presenterade med inlevelse, typ: "-Vill du åka till badhuset med vaaaaarm vatten bredvid dagis eller det med kallt vatten *buuurr* och rutschkana? Va? Va?"
Hon valde (till min förtjusning) varmbadet nästgårds. För 40:- får vi bada i 34 gradigt vatten och blir bjuden på kaffe. Ingen iskall vattenrutsch slår den värmen, allra helst inte när det sitter infravärmare ovanför fikaborden.
 
Andra blir mosiga i den värmen - jag blir mjuk och lycklig.
Vi plaskade i över två timmar och strax innan vi skulle kliva upp provade hon simglasögon och jag testade ett cyklop. Det är lite oklart om hon skrattade åt mig (i cyklop) eller bubblorna jag blåste underifrån, en rejäl kallsup fick hon i alla fall (blir lätt så om man skrattar under vatten) sen tog det fler minuter innan hon kunde dyka igen för hon hamnade i en riktig skratt-attack.
Till och med personalen kom ut för att se vad hon skrattade åt.
 
Bästa bomullen runt ett mammahjärta, ett helande skratt, kärleksfluff.
 
När vi kom hem var det ingen fel på aptiten i alla fall, hon fick pannkakor med hallonsylt och till mig blev det bananpannkakor med kardemumma, kvarg och frysta hallon. Vansinnigt gott och mättande!
Kvällen avslutades i soffan med Lakritstryffel, ett glas rött och en halv film.
För att jag kan.