Soma Move och feeling

publicerat i Simning, Soma;
Tisdagssoman gick bra, välbehövligt som vanligt och jag önskar att jag kunde gå 2 pass/vecka men tiden räcker inte till allt jag vill göra, tyvärr.
Hade en puls på 45 som lägst under Soma Mind, avslappnad tror ni?

Rolling bridge ur release 9, jag har lite dålig kroppsuppfattning men en ska känna sig vacker så ramlar resten på plats, sägs det. Jag tror jag måste hålla med, snart.

Det går bättre åt ena hållet.

Så här ska det se ut (egentligen):
 
Onsdag morgon, vaknar till den här synen, det är tydligen hans "hunger face".
Nåt jag missat under tre år, tydligen. Feeeed meee human!
På vägen in till simträningen kör jag den här låten med Ayla, såg henne som hastigast när jag zappade förbi "Lyckliga gatan", del två. Hennes röst fastnade så jag var tvungen att kolla upp vad hon gjort tidigare. Boom är bra på många vis, gunget, budskapet... LOVE IT!

Alltså, jag känner i kroppen, det rätta sättet lyssna på den låten med ett sånt oversize vinglas i handen, dansande (nåja) barfota i linnebyxor och en mjuk sensommarsol i ryggen.
I alla fulla fall, jag har beställt ett par blå linnebyxor och simträningen gick så där bra som förr.

Passet?
4x100 insim
4x100 platta
4x100 dolme
4x100 paddlar
4x100 paddlar/dolme
4x100 ss (f3?)
1x100 avbad
Ordning och reda... hatkärlek till dolme.

 

Nya miljöer

publicerat i Allmänt, Barnen;
I helgen var vi i Skövde och hälsade på mamma och pappa i deras nya lägenhet. Jag plockade upp tonåringens pojkvän på vägen ner och tonåringen själv anslöt med tåg från Linköping.
Utsikten över Billingen från middagsbordet.

Billingen blev utflyktsmålet på lördagen, vi tog oss upp via Rhododendrondalen och "Strupen".

Barnen gillade dammen såklart (på vägen ner gick alla över den). 

Sen fanns det en del spännande passager och håligheter att utforska.

Precis innan vi var uppe så mötte vi ett gäng barn med nummerlappar, tydligen gick Billingen X-trail samma dag som vi var där, kolla in HÄR. Klart sugen på attvara med nästa år, tillsammans med familjen. Dessutom såg jag flera uppmärkta leder för mountainbike. Än en gång, synd att jag inte har drag/takräcke på bilen.
Det var lite kylslaget på toppen men vi tog en kopp kaffe innan vi vände neråt igen. Barnen testade klättervägg och alktivitetsbanan.

Kan lova att lunchen var underbar efter den promenaden, mammas mat liksom ♥

Lördagen fortsatte med att shoppa en snabbis, grilla hemma hos storebror där lillasyster med man anslöt sig för en kopp kaffe och lite surr. Vi blev bjudna på kladdkaka med nutella, JÄKLAR vad gott!
Söndagen bjöd på snö och ruskväder. Det gjorde inte så mycket eftersom vi skulle sitta i bilen större delen av dagen, åka hem är aldrig en favorit.

Den här junioren jag har är världsbäst att ha med sig på långresor, inget tjafs och tjat alls. Vi gör matstopp som jag vet att hon gillar och har fika med i en kylväska. Äppelklyftor, minimorötter, smörgås med extra skinka, vatten, kaffe till mamma och nötter. Sockriga tillbehör är aldrig ett bra alternativ och allra sämst om en ska sitta still i över 5 timmar. Däremot är färgpennor, pixiböcker och paddan bra grejer. 

I vilket fall kom vi hem välbehållna (Clio på motorväg är inte kul) och i lagom tid för middag och en lätt ompackning inför pappa-vecka. Huset var rent och fint, katten var mätt och glad. Äldsta hade passat huset med bravur ♥
När allt stökande var klart så sprang jag en kort sväng, kallt och skymning men med bra musik.
Så, nu blir det en vecka med fin-fina aktiviteter och förhoppningsvis extra mycket sömn.

Raka rader och lite spade

publicerat i Baka & Laga mat, Cykla MTB;
Soma förra tisdagen...

Det skrällde lite och jag fick med mig äldsta, superkul att få visa henne både Soma Move och Mind.

På torsdagen skrällde det ytterligare en gång när jag fick sällskap på en promenad/jogg och dessutom fick köra nån coreövning efteråt...  Världsklass!

I fredags blev det simning, ett skönt fredagspass som avslutades med kaffe vid bassängkanten. Sen var det liksom bara att handla och åka hem. Var sugen på att hänga i bar en stund men det gick över, blev alldeles för krångligt med logistiken.
På lördagen grävde och rensade jag, tänkte att det här kanske är en grej som en hade kunnat dela med nån men släppte det och fortsatte gräva och rensa ända in på kvällskvisten (allt medan jag fantiserade om asfalt och betong).  

Nästan helt redo för ett lass med gårdgrus... 
Och söndag, klev upp strax före 8 och då låg dimman tät, åt frukost och precis när jag packat ryggsäcken så öppnade sig himlen. Men en kan inte ställa in MTB-cykling för lite regn och +4 grader i luften. ICKE! Jag och P-E utgick från mig och värmde upp hela vägen till Västra Berget där ett helt gäng cyklister stod redo..  har aldrig sett så många vädertåliga cyklister samlade tidigare.

Kul var det, utmanande och roligt. Jag klarade äntligen den där branta uppförbacken och en annan fin bedrift var att jag tippade min klubbis rakt ner i lingonriset... råkade klicka ur fel fot.. typ.
Avslutade med fika på SOK-stugan och sen trampade vi ut till Marmaskogen igen. Skön söndag, som fan! Jag är säääärskilt förtjust i såna här rundor där det är stressfritt,  jobbigt och trivsamt.

Efter en dusch och en kopp kaffe så tog jag tag i middagen, testade en sån supermix till middag, rysligt gott. Tuggigt och väldigt smakrikt.
Igår skulle jag springa, men himlen öppnade sig så jag och kidsen gjorde (skitäckliga) egna chips istället, förfallet är ett faktum. Men junioren gick ut och lekte medan jag fixade middagen, all heder till henne.

Så, nu är det mest tisdag kväll kvar, molntäcket har lättat och kanske solen kikar fram.