Pågen - Funs

publicerat i Baka & Laga mat, Tips;
Som buns fast funs... jag har gått förbi hyllan många gånger, men igår var jag hungrig när jag handlade (ja, jag vet... ) så jag kom hem med Pågen Funs. Så. Jäkla. Goda. Vi tog en varsin... så det finns många kvar till ikväll!
Sen var det inte stopp där, jag handlade också fetaost, mozzarella, chili halloumi och keso. Sugen på ost nån?
 
 

Hem och helg och veckan

publicerat i Allmänt, Baka & Laga mat, Barnen;
I fredagskväll åkte vi hem från Lidköping, det var väldigt varmt och därför startade vi inte förrän vid 18-tiden. 18-åringen skötte markservicen i baksätet och jag knarkade kaffe, lakrits och salta nötter. Strax efter midnatt parkerade jag bilen utanför huset.

I lördags blev det bad i Florsjön och numera är alla badvatten så varma att jag kan ligga i ganska långa stunder innan jag börjar frysa.


Söndagens badutflykt gick till Ljusne, skönt att bada i pool och slippa sanden ibland. Jag skulle inte vilja välja bort något utan det är variationen som är härlig.


På söndag kväll tänkte vi springa långt men det blev 11 km terräng i härlig sommarvärme, sen bjöd måndagen på vila från träning och lite trädgårdsarbete. Jag vattnar bara det som är nyplanterat för året, resten får uppleva "survival of the fittest", orka lägga ännu mer tid på trädgården. Gräsmattan växer väldigt ojämnt i den här värmen så den behöver toppas av, tyvärr råkade jag slakta några sniglar och köra över kattens nyfångade middag (näbbmus).


Sen kan man tycka att eftersom jag hackar tänder och fryser nästan hela vintern så borde jag njuta alldeles förskräckligt av värmen... och visst gör jag det. Men mina fötter och ben protesterar alldeles väldigt mycket. När jag lämnade jobbet i tisdags så fick jag knappt på mig mina skor och under kvällens (otroligt korta och svettiga) löptur lyckades jag få en rejäl blodblåsa inuti/bakom hälen, jag som inte får skav liksom. Kolla in Hobbitfötterna.


Men gårdagens simning gick bättre, det blåste en del så vi fick träna i vågor, jobbigt men skönt att känna sig trött i armar och axlar. Eftersom jag åt gröt till middag på jobbet så provade vi att steka kesoplättar till kvällsfika. Det var jättegott, påminner om en blandning av plättar och aningen omelett.Recept finns HÄR.
Idag blir det backintervaller, min favorit.

Frukost ute

publicerat i Allmänt, Barnen;
I torsdags blev det frukost ute i naturen... och vilken natur sen! Systers kompis ordnade en rundtur med häst och vagn till Lasse i bergets grotta, tonåringen lånade islänning och hakade på bakom. Jag var så himla hänförd av allt vackert vi fick se, hur tackar man för nåt sånt här?

Frukost.

Tuppen på gården och några av hans hönor. Jag fick för första gången höra en groda skrika när hönorna fick tag på en i hönsgården. Ihhhhhh.... tur att "det hela" gick snabbt.

Lillan väntar på att hästarna ska bli selade.

Tonåringen bekantar sig med islänningen.

Kusk och shettis genom gyllene veteåker mot en liten glugg i träden.

Shettis nr 2 bakom vagnen och ungdomen, hästarna var så mysiga, små tulipanörade glada och positiva.

Kort stop för hjälmbyte och visning av hästar.


Grottan inspekteras efter frukosten som intogs i raketfart.
Vi fick höra massvis av kul fakta under åkturen, allt från vilken potatisåker kommer bli OLW chips till hur många sorters orkidéer det finns inom reservatet. Sen hann vi med att plocka hallon och jag tog med en hasselnöt i farten. Underbart tur, tack snälla syster!!!!!

Efter lunch blev det en till båttur till Vänerns varma klippor, den här gången lastade med pannkakor och flickornas kusiner.

Den här sommaren alltså...