Välkommen Surge

publicerat i Cykla MTB, Löpning, Swimrun, Tips, Träna;
Nu har jag äntligen tagit tag i det där med ryggsäck till vätska och packning. Det blir än mer lämpligt när man cyklar för då fungerar inte mitt midjebälte och jag vill inte packa på mina kamrater hela tiden. Särskilt när jag måste hålla reda på vem som har bilnycklarna och vem som har jackan osv...
 
Jag gillar UltrAspire och sortimentet som Swedentrails har.
 
Det första jag köpte som vätskesystem var en Synaps som bakstycke och en Atom som framdel, behovet kommer med distansen och tiden man tänkt vara ute. Flaskan rymmer 6,5 dl och jag får med mig både mobilen, gels, nycklar och jag kan spänna fast vindjackan utanpå. Smart grej, välanvänd, sitter fint i ryggslutet och flaskan har en liten magnet i botten.
 
 

Nästa grej jag köpte var en Quantum, smidigt löparbälte förberedd med nummerlappshållare, det får plats två gels bak och en mobil eller mjuk vattenflaska fram. Den har jag utanpå våtdräkten när vi kör swimrun och hittills är det den jag använt till mobilen när jag cyklat.
 
 
Nu har jag köpt en UltrAspire Surge, den har en 2-liters blåsa och massor med smarta fickor och förvaringsutrymmen. Nu får jag med vätska, nåt ätbart, extra tröja, nycklar, mobilen mm. Lagom många remmar att justera för att den ska sitta perfekt på ryggen också. Jag ska bara dubbelkolla hur jag bäst leder ut slangen innan jag använder den.
 
 
Superkul att äntligen ha bestämt sig, den kommer jag behöva framöver, wohooo!
 
 

Helgen

publicerat i Cykla MTB, Simning, Träna;
Jag har själv svårt att hålla koll på dagarna just nu, allt liksom flyter ihop. Men i fredags fick jag till en jobbig löprunda och den enda som var kul var att komma hem igen. Sicken skrutt!

Lördag morgon började med gröt och tillbehör.

Och fortsatte med Söderhamns Skärgårds Triathlon, vi körde stafett och jag hade simningen, alltså första sträckan... den nervositeten. Jag ifrågasätter alltid mig själv innan start, det känns alltid som jag tagit mig vatten över huvudet... alltid försvinner den känslan efter start... aldrig lär jag mig.

Jag tog glatt emot alla råd som gavs om simningen, för några 15 grader var det då rakt inte. Jag skulle gissa på knappa 14. Men det gick skapligt och med facit så hade jag kunna ta i mer på slutet, får spara den erfarenheten till nästa gång. Jag och barnet innan start.

Vi kom tvåa i stafetten, slagna av våra egna klubbkamrater som dessutom var en mixlag med barnet som simmare. Kul!!
Alla fick vara vinnare i lördags, på sina egna villkor. Jag klarade kallvattnet, cyklisten var flera minuter snabbare än uppsatt mål och vår löpare kapade ytterligare någon minut, grymt!

Här finns ett klipp med intervju av vinnarlaget innan start och själva starten.

Söndagen bestod av tidig väckning för att hinna komma iväg på cyklarna i skaplig tid innan den svenska sommaren slog till ordentligt. 

Vi blev femcykelsugna.

Vädret alltså, inte optimalt för cykling men helt underbart.

Vi firade dagens födelsedagsbarn på stormorshäll, ett ljus i sockerkakan, kaffe och lite jordgubbar.

Sen drog vi vidare ut i skogen.

Upp för en slalombacke och utsikten var värd maxpulsen.

Fick även se hur en fixar punktering efter vägen. Jag tänker bara cykla med såna som har lika små däck som jag.. eller helt enkelt köpa extra slang och verktyg. 
Hur som, ännu en härlig dag på cykel med kompisarna och mellandottern. 

Efter lunch, kalas och lite fixande, kaffe och leverans av cykel (taaaack för att den skjutsas runt i kommunen när jag inte kan själv) så blev det sillmackor och en kall öl i soffan. Sjukt nöjd och precis sådär lagom trött i kroppen.

Nu laddas det för Vansbro, Hälsingetrailen och Hofors Swimrun... sen har vi annat kul framför oss också. Riktigt kul grejer alltså!

Med hopp om flyt

publicerat i Cykla MTB, Simning, Swimrun;
Tja, simningen i tisdags gick bättre, inte riktigt bra men bättre!
Ungen kom med tåget direkt efter jobbet för att hinna träna, dom ska köra Vansbro Swimrun och det är nästa vecka. Dessutom har vi vår triathlon-stafett på lördag där vi båda har simsträckorna (hur f*an  tänkte jag där?) och just nu är det hela 12 grader i havet. Kul.

Min lagkamrat vann en Safety Bouy från W-Dyk, fasen vilken bra grej. Syns bra, tåls att flyta på och har en vattentät ficka. Så praktiskt!


Nedan är bilden av den svenska försommaren.
Jag gnäller inte, jag är inte så beroende av hög värme och sol, utan mer av dagsljus och grönska. Jag ligger inte på stranden och pressar, sånt gör mig rastlös. Däremot gillar jag att gå i kjol och kortärmat. 
Det finns hopp, det verkar bli varmare väder framöver. Det tackar vi för.


Igår var jag ledig efter lunch för att hämta en cykel i Borlänge, en alldeles egen MTB. Men lugn nu, den är begagnad och ihoptjänad på övertid... så ingen tror att jag lyxkonsumerar. Den ska vara alldeles lagom bra åt en nybörjare, jag är sååå tacksam för all hjälp jag fått tillsammans med alla goda råd. Cyklar är helt okänd mark för mig, jag har INGEN koll alls på växlar och storlekar och hur långa strumpor man får ha... typ. 

Så nu fattas bara tid att leka på, men den kommer i takt med att tävlingar betas av.