Bullar och tuppar

publicerat i Baka & Laga mat, Barnen, Löpning, Träna;
Så äntligen blev det helg och vad passar bättre än lördag morgon än kanelsnurror, akta er vad goda dom blir.. och rätt snygga också.

Solen sken och tillsammans med lillan tog jag en skogspromenad för att plocka lite påsk- och blåbärsris, sen åkte alla fjädrar och tuppar fram i en väldig fart. Påskpynta med en 4-åring kräver fler än två händer tror jag.

Dagen gick i en hiskelig fart och jag fick i mig middag vid 20-tiden, efter lillan var lämnad till sin far och allt var undanplockat. Dumplings alltså... såååå gott!

Söndag morgon, sommartid, 1 grad varmt och blåst, uppställning på Stenö Camping 08:00. 

Över en spång och in i en skog.

9 km terräng och 2000 meter simning på det, då har i alla fall jag rosor på kinden i solsken i blick.

Helt okej puls, det blir bättre och jag är glad för alla små steg åt rätt håll.

Unnade mig en timmes vila under filten innan Simlekis och lillans första 3D Bio.

Satt som ett ljus även denna gång, det känns som en fluffig varm boll av kärlek när hon skrattar åt filmen. Vi kikade på den här:

Bli frisk då!

publicerat i Allmänt;
Tja, det där med att vara feberfri gick ju över och jag kan inte riktigt minnas när jag gick så här länge på ipren/alvedon, det måste vara flera år sedan. Vi hade handuppräckning på jobbet igår och det var en (1) som ansåg sig vara frisk... vi andra var risiga.

Så simningen i onsdags blev inställd och tonåringen behövde inte vara barnvakt, se här hur fint hon vände samtalet (jag har BTW gömt min tandborste och ställt dit hennes kärastes istället).

Mamma och pappa kom med godsaker istället.

Sen var jag pigg nog för en hårklippning igår.

Det är himla skönt att klippa sig efter flera månader, trots att jag bara slingade utväxten och tog av topparna. Några dagar med sol och värme på det här så...

Idag tar lillan med sig en kompis hem från förskolan, det ska bli kul och hon har kvittrat i flera dagar över det. Jag fortsätter vila mig ur form och det blev definitivt ingen simning i morgon eftersom det är stängt för tävling. Det går bra nu. 
 
Jag är som vanligt sist på bollen med det här programmet, Svett & Etikett, men attans vad bra det var. Skönt att nån tycker lika illa om sjukvila och om att ta ut sig lite... och trots att jag inte gillar cykling (vilket beror på att jag inte har nån cykel) så uppskattade jag avsnittet massor.
 
Nä, lunchen är slut, jag är mätt, kaffet är kallt.

Brun vår

publicerat i Löpning, Träna;
Jag går in mina nya skor på jobbet, med förhoppningen att dom ger med sig lite i hälkappan så jag faktiskt kan springa i dom igen. Maken till sköna skor får man leta efter (om man bortser från hälen dårå)!

Igår tog vi (jag och ungen) en runda på 7 km direkt efter jobbet. Det var blåsigt, smutsigt och lite tungt men samtidigt precis vad jag behövde. Det är roligt att träna tillsammans, hjälpas åt att hålla takt och humör, byta lite övningar med varandra (fast det är mest jag som får tips och sällan tvärtom).

Grått, brunt, mer brunt och allt bara väntar på värmen... förutom jag, jag väntar på en ledig tid hos frissan. Uppenbarligen!

Övade handstående också, banne mig om jag inte tog mig ner några centimetrar till den här gången, det kanske finns en liten, liten chans till en halv push-up innan året är slut. 

Nu är jag mätt och lagom glad (älskar lagom) för simträning med kompisarna bokad, Stenötrailen till helgen bokad, klipptid bokad, jag vet vad vi ska äta till middag idag och än har jag ingen feber. Så varför vara mindre än lagom glad.