Världsbäst

publicerat i Baka & Laga mat, Träna;
Bussresan ner tog 4 timmar, men det gick bra ändå. Jag lyssnade på Maratonpodden, musik och åt lite godis.
När jag kom fram blev det älgfärsbiffar med ugnsbakad rödbeta och sallad. Maten hann jag inte fota, var alldeles för hungrig. Men efterrätten dokumenterade jag, praliner och geléhallon från Ejes!
Vi avrundade kvällen med ett glas rött, dusch och Grey's Anatomy. Skönt att vara framme :)

Morgonen startade med gröt och färskpressad juice på morot, rödbeta, citron, äpple och färsk gurkmeja.
Sen gick vi (i snöslasket) till gymmet där vi körde nåt 21-14-7 upplägg, jobbigt såklart, men kul. Mina muskler är mest för syns skull medan syster faktiskt är jäkligt stark.
Kan. Inte. Vara. Normal. 

Sen fortsatte vi till div affärer men sparade den bästa till sist. Ejes!


Alltså, det finns föööör mycket gott.
Nu har vi precis ätit (alldeles för mycket) tacos och slappar en stund inför kvällens äventyr.
Vi saknar resten av syskonen <3 vi slappar lite åt er med.

Bra försök

publicerat i Träna;
Igår hade jag knappt 45 minuter på mig att simma så jag skyndade mig från jobbet och ner till badhuset. Där satt en banderoll utanför.

Borde ha vänt redan där egentligen, men jag gick in och frågade om det var trångt och fick till svar att det fanns plats. Jag skulle ju varken simma fort eller långt utan mest bara röra mig lite så kanske förkylningen släpper lite och rastlösheten lindras.

Efter några hundra meter ger jag upp slalom-simmandet. Hade en kvinna som simmade bröstsim, en annan som simmade ryggsim i lite olika riktningar och från banan brevid kom det både armar och ben farandes. När det slutligen kliver i en till som kör frisim så klev jag upp. Klassikersimmarna har naturligtvis företräde men dom borde ha bokat alla banor under den korta tiden och kanske haft nån genomgång på hur man simmar när man är flera.
 
Idag har jag resväskan i bilen för direkt efter jobbet åker jag till huvudstaden och hälsar på syster, nu längtar jag som en galning och har skönt fredagsgung till den här låten:

Sköna, sköna lirare!!
 
Wihooooo fredag, fredag, fredag!!

Men krya på mig

publicerat i Träna;
Jag tyckte jag var alldeles (nästan) frisk i måndags och planen var att ta det lite lugnt på simträningen. Såna planer fungerar ju ALDRIG, ALDRIG... efter 3 dagars (konstigt, det kändes som en vecka, var tvungen att kolla) vila så var jag jättesugen på att simma. 

Och kul var det, jag lyckades få upp pulsen ordentligt och kunde se på pulskurvan när vi körde sprint och medley... apropå medley, vilket påhitt. Det är skitjobbigt, vilket säkert är meningen... men jag är riktigt dålig på fjärilssim OCH bröstsim så det blir liksom inte helt bra. Jag är dessutom totalt omotiverad och ointresserad av att lära mig. 

I vilket fall, på natten vaknade jag med torrhosta. En riktigt jobbig, skrällig hosta som fick mig att kliva upp och hänga en fuktig trasa på elementet och hinka i mig vatten. Så skäms på mig och mina planer, för det är absolut ingen idé att springa i minusgrader med ansträngda luftvägar. Nu vilar jag lite till (kanske med lite simning) och hoppas på att vara frisk till helgen.

Nog om det.

Igår hade vi två katter i köket, knäppte en hel serie bilder men fick inte till "the one". Jo, precis, jag har julgardinerna och mattan kvar. Det är så mysigt och varmt, det bär emot att plocka ner dom.Nä, men jag tar och fortsätter med att krya på mig lite.
Fast att kliva upp 04:30 i morse för att skjutsa barnet till skolan (friluftsdag) hjälpte ju inte till direkt, men å andra sidan kan jag sluta en timme tidigare och sova lite middag istället... eller simma lite lugnt. Jag har ju inte feber eller halsont, bara svårt att andas och det gör jag ändå inte under vattnet så... what the heck.
 
 
Jo just det, min vinterjacka ligger på posten och väntar.
Jippie, om jag bara kunde bli frisk nu...
 
Jag har sprungit ute under två hela vintrar och klarat mig alldeles utmärkt på underställ och vindjacka. Men den här kan skala av ett lager kläder i mellanväder, dessutom var den på rea och jag har bara en träningsjacka och den kommer inte hålla i evigheter.
Jag hade väldigt många argument FÖR att köpa just den här och när jag dessutom fick 100:- i julklappsrabatt så var det inte så mycket att fundera på.
 
Kvar på önskelistan finns ett par vintertights, helst med vindtäta paneler på låren och windstopper trosor, sen vill har ha en ullbeanie och ett par riktigt varma vantar, helst crafts hybrid med merinoliner under. Mmmm... varmt å mysigt...
 
 
Sen är Under Armours kollektion Storm rasande snygg.


 
Nej, nu väntar gröten!!