Ännu en helg passerad

publicerat i Löpning, Simning, Swimrun, Träna;
I fredags hämtade jag våra nya klubbtröjor, merinoull alltså, underbart skönt!

Sen skruvade jag Ikeamöbler tillsammans med rosé och kakor, det är lite så jag njuter av en fredag.

Igår blev det simning och det är ALLTID första 1000 som känns slingriga och svajiga, sen ramlar det på lite och det känns toppen med paddlarna. Är uppe i 800 meter/träning med dom och det får duga.

Idag blev det terräng med min teammate och vi känner oss alltid starka och upplyfta efter våra gemensamma löpträningar, sjukt skönt att känna sig fräsch efter 13 km lera och skog. Känns lovande.

Hon är grym på att chansa på vägvalen, det blir liksom aldrig tråkigt när man väljer stigar man inte känner igen. När hon dessutom körde fartlek genom lera och snårig skog då skrattade jag så jag nästan tappade andan. Ni vet när skrattet kommer från magen, så kändes det.

På väg hem provade jag drickkvarg, den var oväntat god.

Jag ger nya tröjan 5+ i betyg, ull är världsbäst så den här kommer bli sommarens favvo.


Morsdag är det ju också, vi fick tårta och fruktsallad. Riktigt gott och läskande efter köttbullelunchen. 

Själv fick jag en snygg lövkorg, som just nu bor i vardagsrummet och har fått filtar i sig. Den kan vara för fin för att ta ut... tror jag.

Nej, nu gör jag som katten snart, kurar ihop mig framför en film.

Jordgubbar, Torgeby och grönt

publicerat i Barnen, Löpning, Träna;
Så var det färdigfirat för den här veckan. Pizza till middag, serverad ur kartongen. Tonåringens tårta nedan, den enda bilden jag tog med mobilen. Fyllning av vaniljkräm och en barnmatsburk med jordgubb/äpple. Barnpuré är perfekt i smak, innehåll och konsistens, sylt blir för torrt och sött. Tycker vi.

Födelsedagen avlöpte glatt och trevligt, många fina och bra presenter. Vi avslutade kvällen med kall pizza och lite godis.

Igår skyndade jag mig hem efter jobbet, dammsög, bytte om och körde backintervaller med ongen. 2,3 km uppvärmning och efter det 4 långa backar och fyra korta. På diagrammet syns orange puls i jämförelse med vit höjd. 
 
Det är nåt ärligt med backintervaller, ta dig ända upp och vila på vägen ner, bestäm innan hur många varv och njut bara. Nu hade vi begränsat med tid så backar kändes mest logiskt.
Katten vill också vara med.

Efter träning och en hamburgare till middag så åkte vi på föreläsning med den där snyggingen i mitten på bilden. En frisk fläkt, det syns till och med, eller hur...

Vi lyssnade på Markus Torgeby, löpartalangen som 20 år gammal bosatte sig i en kåta i den jämtländska skogen och som nyligen fått sin självbiografi "Löparens Hjärta" publicerad. 

Är du det minsta nyfiken så börja med att lyssna på Maratonpoddens intervju och efter det finns boken och en dokumentär.
Det var otroligt inspirerande att se honom live och få ta del av frågor och samtal som uppstod under föreläsningen. Tack Hälsinglands Multisport, tack så jäkla mycket!

19 år

publicerat i Barnen;
Idag fyller hon nitton år, mellanbarnet, sista tonåret alltså. 

Jag är så glad att vi fått möjlighet att träna tillsammans mot gemensamma mål, att du ser allt det där vackra och att du förstår varför jag behöver det här. Så klok, så mogen och så omtänksam.

Du och dina systrar är mitt livs allra godaste pizzaslices med extra allt, inget är viktigare än att ni är lyckliga och trygga. 

Vi ska fira med jordgubbstårta och småkakor.

I måndags kom äldsta som en räddande ängel och passade sin lillasyster medan jag sprang en sväng. Junioren blev så glad när hon fick höra det och frågade särskilt om hon fick vara själv med storesyster, och dom fick 30 minuter i alla fall.  Tack älskling!
Igår blev det simning så fort födelsedagsbarnet kom hem från sin träning, jag hann med 43 minuter i poolen innan det var dags att utrymma innan stängning. Undrar om dom blir trött på att vi sladdar in sent ibland? Fick jag önska så kunde dom gärna öppna 06 och stänga 22, i alla fall nån gång varje vecka. Likaså öppna för simning vid 8 (eller 9) på helgerna... Tur att skogen är öppen dygnet runt.
 
Nu blir det vispa grädde!