Glögg och en massa mys

publicerat i Träna;
Förra veckan blev en trevlig träningsvecka, fin variation och jag kände mig stark hela veckan (förutom under några sekvenser på långpasset).

Men, en dag i taget.
På torsdagen blev det reflexbanan, inte världssnabbt men jag fick ju ta i lite i alla fall. Skönt att äntligen få springa lite efter evigheter utan ett enda steg.
Fredagen avslutade arbetsveckan och då blev det favoriten simma/bastu och direkt efter det, pizza med junioren och faderskapet. Han skulle spela pingis hela lördagen så jag fick en bonusnatt med barnet.
Lördag började vi tidigt, tidigt... men låg kvar i sängen till det började ljusna ute, då blev det grötfrukost och sen bära pellets med äldsta och hennes sambo. 

Efter det så swishade vi hem, duschade, fixade lunch och åkte in till stan. Handlade glögg, hämtade medicin och sen, viktigast av allt. Fika. Hon är mysig att fika med, junioren, 5 år och klok som en bok.

Lördag eftermiddag bestod av saffransbak, att smula jäst och röra med sleven är kul.

Hon får nästan hälften av degen och förutom att jag önskar jämna storlekar (för gräddningen) på bakverket så är det fritt fram att hitta på egna former. Det blir roligare så, för båda. Jag gör klassiska lussekatter och hon gör lite som hon känner för.

Efter att ha bjudit sin far på saffranskonstverk framåt kvällningen så for dom iväg och jag missade bion med några ynka minuter, men det gör inget... bättre lycka nästa gång. Jag tog en mugg glögg, pepparkakor och lite ädelost istället.
Söndag, långpass med glögg, trevligt sällskap... nämen vänta. Jag börjar om.
Långpass med trevligt sällskap (måste ta i rätt ordning), våfflor och glögg.
Vi började med att springa nästan runt Björntjärn, bilden är från Mossnehällan.

Sen blev det glöggstopp i Ålsjöstugan där elden sprakade i kaminen, glöggen var varm och pepparkakorna spröda. Tyvärr hade alla fönster immat igen efter alla ångande besökare så nån utsikt hade vi rakt inte ;)

Efter glöggen vände vi tillbaka mot SOK-stugan och där möttes vi av nygräddade saffransvåfflor. Alltså, efter 17 km skogslufsande i 2 gradig novemberluft så KAN det där ha varit en "topp 10" smakkupplevelse, KAN ha varit... måste fundera lite på det.

Snablarns så gott det var. Dagen blev inte direkt sämre av att basta efteråt. Vilken söndag alltså!!
Dessutom fyllde min mor år, fast hon är i ett varmare land och tittar man på bilderna därifrån så ser dom inte ut att ha det tråkigt direkt. Snart gifta i 44 år liksom ♥ 


Tja, det var min vecka och helg, nu är junioren hemma igen och en något trixigare träningsvecka börjar. Men simningen ikväll är fixad... sen får vi se hur det går.
 
Kör, bara kör!

Lunch och middag

publicerat i Baka & Laga mat;
Smidig matlagning, om en kan säga matlagning när det bara ska värmas?
Eller, ägg ska kokas så då blir det skillnad, förstås! Helt klart matlagning.
 
Ljummen sallad på nedan burkar:

Till middag värmer jag bönorna i spadet och ta nykokta ägg så salladen blir ljummen, smula på fetaost eller ha nån sås till, typ.
Till lunch blir allt kallt men det fungerar också. En burk av vardera, en liten påse sallad och två till fyra ägg blir precis två portioner (till mig). Snabbt, lätt och gott...  massor med tid över till annat :)
Varsågod!
 

Soma Move & Mind

publicerat i Soma, Träna;
Igår testade jag Soma Move och Soma Mind på vackra Florsjögård.
Jag har varit nyfiken på yoga ganska länge men inte kommit mig för att prova. Via sociala media har jag snappat upp Soma och när en i min närhet gick utbildningen så tänkte jag att nu måste jag passa på, det lät som något jag skulle gilla.
 
Så här står det på hemsidan om Move:
SOMA MOVE® är ett holistiskt sätt att träna som är atletiskt och samtidigt mjukt. Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen.

Efter moven så var det en liten paus innan minden började, lite vatten eller the och salen riggades om från bara yogamattor till varma filtar.

Så här står det om Soma Mind på hemsidan:
SOMA MIND® ger dig möjligheten att nå en ny nivå av funktionell stillhet. Genom SOMA MIND® kan vi på ett koncentrerat sätt nå centrering genom andning och att tydligt befinna oss i kroppens bindvävssträckningar.


Jag hade som lägst 49 i puls under avslappningen och hamnade på ett snitt  av 64 slag under hela 50-minuterspasset, i ett rum med andra människor som jag inte känner... bara en sån sak. Klart utanför min trygghetszon.
 
Om jag kommer prova igen?
Ja, definitivt!
När jag sätter rörelserna på Move så kommer jag kunna öka belastningen  och intensiteten och får jag bara huvudet att slappna av och varva ner lika mycket som kroppen under minden så kommer jag gå ut med ett fullladdat batteri.
Får avsluta med ett "kan jag så kan du", alla mina vänner i närheten, följ meeeed och prova ♥