Midsommar

publicerat i Barnen;
Så, nu har ännu en lång helg passerat. Midsommar 2016, bästa vädret och sällskapet.
Morgonen började med 8 km terräng tillsammans med stora barnen och svärson, direkt efter blev det frukost och dusch.

Vi firade på Marmavallen för tredje året på raken. Lagom stort med  gåbingo, ponnyridning, hembakt, grillade hamburgare, ringdans, fiskdamm och avslutande auktion. Allt det bara 1200 meter från ytterdörren, sånt ska en vara rädd om!

Efteråt så förberedde vi grillen, potatisen och köttet, spelade kubb, drack bål och åt en himla massa mat och gott. Det blev en kväll på altanen i bästa sommarvärmen med familjen.
Nu är vi tillbaka på jobbet och en helt vanlig arbetsvecka väntar, däremot är det lillans absolut SISTA vecka på förskolan.
Dagistiden är över för minstingen...

HEX SUPEM 2016

publicerat i Träna, Tävling;
I onsdags körde vi HEX SUPEM (SUrfski-PEntagon-Mtb). Fantastiskt bra väder och lagom lång sträcka väntade oss. 8 km paddling, 12 km MTB, 7,3 km orientering och slutligen 7 km MTB.
Vi var två Acroner i vattnet, varav en kantrade direkt efter start, det var den med min unge i. Följebåten var på plats omgående så efter kanoten var tömd så fortsatte dom paddlingen runt Storön.
Här kommer vi in mot byte till MTB och får reda på att dom fortsatt paddla (att bryta var det tydligen inte tal om).
Cyklingen är lite motig i början innan benen fattar vad som krävs och ynglingen gnisslar lite där bak, hon vill vända men blir övertalad att fullfölja cyklingen eftersom mina föräldrar står där uppe och väntar in oss (då kunde dom ta med henne i bilen).  Min cykel alltså, så jäkla roligt vi haft ihop!
När vi väl är framme så har orken och humöret vänt så vi hörde inget mer om att bryta. Grymt jobbat gumman ♥
Sen var det dags för orientering, det tog oss 1:17 att ta oss runt 7,3 km i värme, ris, höjdmeter och snår. Dock blir man rikligt belönad med makalösa vyer över Hälsingeskogarna. Sen var det bara avslutande MTB tillbaka till målet där korv, saft och kaffe väntade.
Det är lite trixigt att komma in bland de sista, antingen är korven slut eller, som den här gången, så är den precis färdiggrillad och ätklar. Här nedan "chillar" barnet på bryggan (och matar fiskarna med lite av mitt korvbröd).
Vi kan summera SUPEM som ännu ett grymt bra arrangemang av Hälsinglands Multisport och HÄR finns Tomas racereport.

Slutspurt

publicerat i Huset, Träna;
Det känns att det är semester på G snart. Allt blir mer intensivt och valen mellan leka/träna och hushållssysslor får göras lite mellan hjärta och hjärna.
Sommaren är kort och då kan gräset vara lite långt.
Tycker jag.
I måndags fick jag tillfälle att prova paddla kajak medan barnet fick "låna" P-E för att testa paddla Acron inför kvällens HEX SUPEM som hon också ska vara med på. Spännande och svårt, såklart. Kändes privligerat att få instruktioner och låna en kajak samtidigt som barnet får en trygg paddlare i ryggen. Och fika, vi hade fika med också!

Igår cyklade vi en kort sväng. Ynglingen hade nyservad cykel och såg nöjd ut, på bilden skruvar P-E på pedalerna och bli uppäten av monster-myggor modell skitstor samtidigt!

Idag fortsätter förberedelserna inför stugbygget på baksidan av mitt hus, vi gör plats för gäster. Eller, vi och vi, jag är på jobbet och dom gräver. Mamma och pappa är uppe här i Hälsingland och hälsar på.

Så en kan säga att det är fullt upp och fullt hus, för att addera ytterligare så är äldsta hundvakt till en liten valp... undrar om katten flyttar till grannen snart?