Valborg

publicerat i Allmänt, Träna;
Solnedgången från måndagens intervaller och löpstyrka ute på Granskärs våtmark, vi sprang 3x1,7 km i tre olika pulszoner. Min puls började stiga under andra halvan på andra intervallen så den sista blev ASJOBBIG. Men som vanligt sjunker den snabbt och sen känns det okej igen.

Tisdagens simning blev intensiv, jag kom in till badet strax efter 20 (vill inte missa så mycket tid hemma) och 21:15 ska bassängen vara tom... så ännu en gång stängde vi stället efter 1100 meter blandad frisim.
 
Idag är det Valborgsmässoafton och vi har inga planer alls, jag köpte lite smågodis på lunchen och kanske vi åker ner till kasen och äter en korv till kvällsfika. Vi får se.
I vilket fall vilar jag idag, lite motvilligt, förra veckan fick jag till hela fyra simpass och två löpning. Mina armar, skuldror och rygg gillar simningen i alla fall, det syns!
 
Nu, kaffe!!

Finväder

publicerat i Huset, Träna;
Det var ingen trängsel att tala om, i simhallen en fredagkväll kl 18:30. Skönt att få sträcka ut och bli varm!
Igår var det inte lika tomt men helt okej med utrymme, jag simmade 50 minuter och bastade lite snabbt. Sen blev det Systembolaget och direkt hem till föräldrarna för att låna både pappa och bil. På med släpvagn och ner till Gävle för att hämta ett ekskåp. Jag har letat och väntat och nu ääääntligen!!

Jag tycker inte att jag har nåt att bevisa för särskilt många, men när jag bad mannen med skåpet om bärhjälp så synade han mig från topp till tå och sa "-Det är jättetungt!" jag blev, på minsta uppmätbara tid, supervrång och svarade "-det är lugnt!".
Ett djupt tungt knäböj och några steg senare så bad han om lite vila och inom mig så jublade jag.

Tro inte att du kan SE hur en människa är, varken styrka eller intelligens.
I vilket fall gjorde jag ett riktigt kap, 600:- för skåp och tv-bänk, väl värt att vänta på!


Igår ägnades kvällen åt att slipa, olja och justera gångjärn. Idag har jag plockat in porslinet som legat nerpackat i fem år, jag är så glad!

Efter att ha vilat från löpning en hel vecka så struntade jag i allergin och joggade med tonåringen, det var en strålande kvällsrunda.48 timmar

publicerat i Barnen, Huset, Träna;
48 timmar ska barnet vara symtomfritt innan man kommer tillbaka till förskolan. 

Lillan kräktes efter vilan igår och jag åkte och hämtade henne, en i personalen sa att han "fick henne att smaka blodpudding till lunch"... 
Mmm vilken tur, det var den hon kräktes av såklart. En mer kärnfrisk unge får man leta efter och jag har inget emot blodpudding, men det har hon och hon BEHÖVER inte smaka. Vi har inte nån sån princip och det var ingen magsjuka utan bara en kräka av missnöje.

Jag hade svår träningsabstinens och tomt kylskåp så lillans pappa fick komma ut några timmar. Tur vi är så bra föräldrar tillsammans, kylskåpet blev påfyllt, jag fick simma och lillan fick busa med pappa. Win-win.

Nya cykeln som mormor och morfar fixade.

Huset om våren, min lilla kärlek.
Nä, nu är det dags för fredagsfyset, simning idag igen. Pollenbesvären kom som ett brev på posten idag så jag antar att det blir simma hela helgen då.