Eviga och livet

publicerat i Allmänt;
Äntligen kom hon upp, Eviga.
Jag har (efter jul och födelsedag) tre akvareller med Eviga, uppifrån och ner.
Eviga hänger med retro.
Bless this mess.
Flest prylar vinner.

Blir glad varenda gång jag ser henne. Vill man se mer Eviga så finns hon och flera av hennes kamrater på Instagram under @krutrutkonst. ÄLSKAR det kontot!
Sen kan jag tillägga att tavlorna kommer hänga kvar till nästa tapetsering pga hål.
Förra veckan hade jag praktikant på jobbet, en svart kungspudel. Mamma och pappa var bortresta och då passade vi på att leka hundägare några dagar. 
Skönt att få en kort lunchpromenad, trots regn och blåst.
Nästa dag bjöd på sol.
Junioren är reserverad för hundar, men Stella går bra. Till och med så hon fick ligga i fotändan i sängen och där låg hon kvar hela kvällen. Fick ropa ut henne vid 22-tiden för att hon skulle kissa inför natten men sen kröp hon upp igen. Vid 3-snåret kom junioren intassande till mitt sovrum och hack i häl kom hunden. Så himla gulligt.
Jag åkte på en man-flu i lördags, en 24-timmars typ influensa. Jag fick lägga mig tidigt, sov länge, klev upp och fixade frukost samt satte igång köttfärssås i Croc-poten. Sov på soffan. Ringde mamma och beklagade mig, hon erbjöd sig att handla och jag tackade nej. Sov på soffan.
Tänkte "ta mig i kragen" i duschen och sen handla, men det gick inte alls. Fick be föräldrarna om hjälp med handling och exet fick hämta barnet hos mig. Han var en ängel som dessutom tog en omväg för att fixa glass och mandelbiskiver. Nyponsoppan kokade jag själv (så himla värt några minuter extra), struntade i potatismjöl (hade inget) och tog 1 msk socker.
Men nu känner jag mig nästan helt återställd igen, tänker att löparskorna behöver komm ut lite mot kvällskvisten. Sen är det invigning av SM-veckan. Tänk att vi får visa upp vårt fina Söderhamn!
 

Fira mig och långfärdsskridskor

publicerat i Barnen, Träna;
Så blev det min födelsedag till slut. 43 år liksom.
Vi är många i januari, svärsonen, pappa, äldsta, jag och farmor, medan hon levde.
Jag fick hem de stora barnen, en kompis till dom och en till mig på fredag kväll. Så huset har varit fyllt med liv och rörelse, precis i min smak. Som muggen jag fick.

För att rasta oss lite så bokade jag långfärdsskridskor på Kungsholmen, det finns sparkstöttingar, skidspår och vildmarksbad också. Nåt för alla. Choklad med grädde t ex.
Jag förstod att det skulle vara svårt, såklart. Men det var faktiskt lite svårare ändå och halvvägs runt fick jag stanna för att spänna remmarna ännu hårdare eftersom pjäxan rörde sig.
Kolla vackert.
Efter jag åkt färdigt så fick jag låna en annan typ av pjäxa/skena och då gick det mycket bättre. Jag avslutade vid gott mod med rosor på kinderna. Sen åt vi lunch i restaurangen och njöt av de fina omgivningarna... endast 18 minuter från min ytterdörr.
Efter frukost på söndagen så tog vi en löptur i skogen ner mot Ljusnan, det gick riktigt tungt för min del men belöningen är densamma. Ro i kroppen och en varm dusch.
Sen var det dags för samtliga att börja sin resa hemåt. Jag vinkade av en i bil och tre vid tåget, extra roligt att få med ett bonusbarn över helgen ♥. 
Så var den helgen över men tulpanerna står några dagar till.
Själv tänker jag googla skridskor, kan inte lämna in än, måste öva lite.

Fira och skridsko

publicerat i Barnen;
Egentligen skulle vi fira min och äldstas födelsedag tillsammans helgen som kommer. Hon hade inte fri hemresa från Linköping och det är inte så fet lön värnpliktiga får (jag curlar inte mina barn på det viset heller).
MEN så bestämde hon sig för att komma hem ändå, den nyblivna 23-åringen, född på tjugondedag knut. Mammas lilla drivmedelssoldat.

Sent på kvällen ramlade hon in med sina blommor, choklad och en hink med godis i famnen. Vi hann öppna paket och ta en snabbfika innan det var dags att sova. Undrar om hon anar den röda tråden i presenterna? Trailskor i julklapp och vätskerygga i födelsedagspresent. Samma modell som jag, P-E och Mathilda har, superbra.
Själv fick jag (som en för-present) en påse kärlek från syster. Galet pricksäkert egentligen, det var slut på Ica så jag struntade i att köpa godis.. pga sur. Men där låg den i postlådan och väntade.
Lördagen gick åt till att äta tårta, handla och umgås. Har ett vintips också, speciellt för dig som är lite nere. Dog lite när någon kläckte den kommentaren på jobbet, varsågod här har du spaden.. typ.
Söndag, grillade korv, åkte skridskor. Grannarna på gatan har plogat upp en plan och en bana på den lilla tjärnen nedanför oss. Fixat med sittplatser, vedbod och grillplats. Så himla fint!
Det var knappt solen orkade hålla sig över trädtopparna, men vädret var alldeles lagom. Jag gjorde succé med min bambi-stil och med helt fel grepp om bandy-pinnen. Men som jag skrev på IG, en måste inte vara duktig för att ha kul. Jag skrattade och till slut fick vi 6-åringen att skratta också. Stort! Hon fick jaga sin talanglösa mor över isen.
Det finns få åldrar som är så svårmodiga som 6-åringens.
Det pyr och ryker och nästan exploderar inuti den lilla kroppen. Av alla känslor. Vaknar av en kram och ett "jag äääälskar dig mamma" och lägger henne med ett surt grymtande och en djup suck. Jag förstår henne. Det går över ♥
Idag är det måndag och det är okej.
Förklarade för en yngre kollega att en får fokusera på rätt saker, inte vara så girig. Tacksam är mer belönande.
1. Idag är jag själv vid middagsbordet och kan äta precis vad jag vill, eller inte, till middag. Jag älskar sällskap men uppskattar ensamhet och valfrihet också.
2. Masterssimning. Skönt att göra som en blir tillsagd och dessutom tillsammans med bästa gänget, kan inte minnas nån gång jag klivit upp ur bassängen med mindre än bättre humör. Har säkert haft nåt dåligt pass men det minns jag inte.
3. Sova. Tänk prassligt täcke och en trött kropp. Match made in heaven.
 
Det var nog allt för den här gången.
I morgon är det tisdag.