Fredagsfys

publicerat i Träna;
Simträningen i onsdags gick... bättre än sist, tyvärr en massa kramp som fortfarande gör ont men jag tror jag har en förklaring. Jag fryser i vattnet och då står jag på tå för att komma upp lite, vem som helst som provar stå på tå och varvar det med bensparkar kommer få ont. Prova vetja ;) Så jag ska försöka slappna av mer och ha högre intensitet för att hålla mig varm.

Jag följde med ett "fredagsfys-gäng" på en löptur efter jobbet idag. Innan kände jag mig stark och lite modig.
Jag fick hänga på deras vanliga runda som bjöd på is, snö, backar och grusvägar.
Tempot var okej, men jag kunde nog inte springa så mycket fortare just nu. Efteråt var jag nöjd och åkte hem istället för att basta. Fredagsstädningen och rostbiffen väntade ju.

Nu blir det ett glas rött och lite lakrits, simträning i morgon och vi ska hänga på låset!

Baka liten muffin

publicerat i Allmänt, Baka & Laga mat;
Tisdagar har blivit något av en hemmakväll utan måsten och igår var inget undantag.
 
Vi åt pulled pork i pitabröd och bakade blåbärsmuffins till kaffet, av en hel smet blev det fyra stackare kvar.
Jag har bytt ut min Tassimo mot en nyare (festivalkampanj). Det är få hushållsmaskiner som används oftare hemma hos oss. Den är underbar och gör susen för mitt morgonhumör.
Sen blev det lite pusslande, bad och läggning. Lillan var otroligt nöjd över att tonåringens pojkvän var hos oss, hon räknar honom som ett syskon och hur sött är inte det?
 
Idag är det onsdag och simträning.
Halva arbetsveckan har gått.
 
 
Dom här formarna och plåten fixar höga fina muffins, Ikea såklart.

Skor?

publicerat i Träna, Tävling;
Nu när sommarens planer börjar forma sig (i februari, helt galet) så maler utrustningsfrågan runt i huvudet och eftersom jag har en riktigt tight budget (ni vet, ensamstående med gammal bil och hus som ska underhållas, tonårsdotter och småbarn) så måste jag planera inköp nu.
Jag plågar ganska många i min omgivning med frågor och funderingar, bara för att få allt att falla på plats i tid och för att samla in så mycket kunskap som möjligt utan dyrköpta misstag.
 
Ryggsäck vet jag redan vilken jag vill ha, det bestämde jag mig för direkt när jag provade den. Ultraspire Omega satt som en smäck!  Så den biten kan jag släppa, fast det är klart... om man kunde köpa två så skulle jag direkt välja en Ultraspire Spry också. Och en... ja, ni fattar.
 
 

Men, det var skor jag funderade på just nu.
 
Mina favoriter just nu är Inov-8 Roclite 268, dom sitter fantastiskt skönt på foten och verkar tåla en del. Jag har sprungit i mina hela vintern och dom fungerar utmärkt på packad snö, modd, lera och ytor med fäste. På is blir det jäkligt halt!
 
 
Min fundering just nu är om Inov-8 Oroc 280 (metalldubbade alltså) skulle vara ett bra komplement?
 
Jag behöver ett par skor som fungerar  för swimrun och det vore ju toppen om Oroc gjorde det eftersom jag även kan använda dom som vinterskor.
 
Jag har studerat en "antal" klipp på youtube och ser att Inov-8 är väl representerat inom swimrun men jag ser inte vilka modeller. Jag tror inte jag är redo för en drop lägre än 3 mm.
 
Men..
 
Vilket par släpper  ifrån sig mest vatten, är dom likvärdiga?
Fungerar mina Roclite tillräckligt bra till swimrun så kanske jag ska satsa på ett par nya asfaltsskor (fast jag egentligen vill springa i skogen)?
Eller ska jag köpa ett par lättare trailskor, jag är förtjust i Trailroc 236 men vågar inte prova dom eftersom jag inte kommer kunna ta av dom sen.
 
 
Jag blir inte klok, istället för svar så blir det bara fler frågor.... och då har jag inte ens börjat skrapa på ytan i valet av våtdräkt.  Hjälp?
 
 
 
För att inte ens nämna valet av lagnamn...
Team 40,5
Team Utansponsor
Team Gladareänfort
Ha ha ha ha!!