Mikisrännet 2016

publicerat i Tävling;
En sån här tävling vill man gärna berätta en liten bakgrund till.
För några år sedan fick Henrik (ena halvan av arrangörsduon) en start i Ovansjö Triathlon av sin syster Mikaela (den andra halvan) och när det var hennes tur att fylla år så fanns det inget lämpligt lopp att återgälda gåvan med. Så skapades Mikisrännet, kortfattat.

P-E hittade det här loppet och vi anmälde oss.
I vanlig ordning så lastade vi bilen kvällen före och jag laddade med glass. Vis av erfarenhet så fungerar B&J's allra bäst, men bara om man äter hela själv (såklart).

Vi tog oss iväg tidigt eftersom vi hade lite utrustning att testa och ville cykla ett varv på banan innan start.

Skönt att komma fram, lasta av kanoten i lugn och ro, ta en kopp kaffe och en macka på bryggan samtidigt som vi kikar på bojarna till paddlingen. Här bestämmer vi oss för att inte paddla i cykelskorna, det var en bit upp till växlingsområdet.
Strax innan start var det genomgång av banan och regler. Två varv paddling, tre varv cykling och löpning.
Så gick starten, några sandiga steg ner till Acronen som vi lagt ganska långt ut för att inte trassla in oss i andra lag och för att få en hygglig båge runt bryggan. Jag vet inte hur vi lyckas, men vi vinglar galet vid varenda kanotstart. Inte så vi tippar men relingen är farligt nära, jag vägrar vända mig om och titta bakåt.
Den här gången svor jag till och med, typ "-Men för-i-helvete!" och det är inte något som händer ofta.
Snart nog satt vi rakt och fint på rumporna, fick upp takten och höll ut. När vi kom ut och skulle över till andra sidan så började flytet infinna sig också, det är en härlig känsla när dragen känns i kanoten. Vi hade sidvind under den långa sträckan men höll en fin linje båda varven. Vi var först in på paddlingen av samtliga lag.
Efter paddlingen så "sprang" vi upp till växlingen, så gott det gick att springa, snyggt var det inte. På med cykelskor, hjälm, en gel och sen ut på banan. Jag fick cykla på ganska hårt redan innan benen var med, tänker att jag kommer behöva varenda minut till löpningen. Pulskurvan med cyklingen markerad.

Banan är tekniskt snäll men har en del branta backar och går över en sandstrand (tre jäkla gånger), andra halvan av varvet är lättare och där använder vi draglinan. En snillrik liten konstruktion bestående av ett flexikoppel, VP-rör, silvertejp, kardborre- och buntband. Tyvärr gick en knut upp under andra varvet och medan vi fixade det så smet ett herrlag förbi oss med ett glatt "-NU KÖR VI!!", vi hade redan tappat ett herrlag så då låg vi totalt 3:a. Jag sneglade på klockan under sista varvet och hann tänka att det är galenskap att ligga på lina när det går drygt 35 km/h, men det kändes tryggt och stabilt hela tiden.
Byte till löparskor, på med en annan lina och ut till tre varv löpning. Redan efter några hundra meter få jag pipa om att det går för fort, det kommer aldrig hålla. P-E slår ner på takten och jag försöker tänka på hållningen, slappna av och andas ner pulsen. Vi går upp för trappan och sandbrinken men sen håller vi igång hela tiden. Jag får syn på ett herrlag som går längre fram och tänker att det nog är jobbigt för alla, annars skulle det inte vara tävling, det måste kosta lite. P-E är lyhörd och frågar om det går bra, slår ner på takten när mjölksyran slår till i magen men trycker ändå på lite... jag tänker att jag inte behöver se på klockan längre.
Två herrlag närmar sig och passerar under andra halvan av sista varvet. En av killarna springer med bar överkropp, håller sin tröja i handen och i andra änden av tröjan blir han bogserad av sin lagkamrat. Lagandan går att ta på, multisport när det är som bäst. Är det bekvämt så går det för långsamt.
P-E frågar hur det går och jag tänker att det svarar jag inte på. Orkar inte. 
Snart nog svänger vi ner mot målet och kan koppla loss oss, så sjukt glad när vi tar oss över mållinjen. Vi kom in som första mixlag och 5:a totalt. Ser inte helt missnöjd ut.

Vi fick en superfin medalj.

En av vinsterna var en saft-/bålbehållare med tappkran från My Tivoli
Här är alla sträcktiderna.
Löpningen alltså... *suck* 
 
Såna här tävlingar är så kul. Otroligt trevlig stämning, rolig bana och i det stora hela en toppen dag (kunde varit utan regnet, men det är okej). Jag är förvånad över att det inte är fler lag med. Du behöver en cykel och löparskor, kanot går att hyra på plats och banan är väl utmärkt. Ta med en kompis och räkna med att svettas några timmar.
 
Vi avslutade med hamburgare på vägen hem, vansinnigt gott!

Taggar: cykla, löpning, multisport, paddla;

Kommentera inlägget här :