Det är vackert nu

publicerat i Barnen, Cykla MTB, Träna;
Naturen just nu alltså.
Mitt i allt det bruna, gråa och beiga kommer nytt och grönt upp.
I torsdags blev det 6 km reflexbana, fast i dagsljus, annars hade vi nog missat blåsipporna. Skönt att vara ute och i terräng istället för asfalt. Trevlig runda där de tysta minuterna gick att räkna på en hand.

Fredagen bjöd på lite fika med junioren och  klädprovning efter jobbet, en grå ärmlös polo fick följa med hem. Jag är mest grå/svart/blå... trist nog.

Här har jag fått på mig läppstift och kläder, ska möta upp några ynglingar på krogen för mat och vin. Äldsta är snäll och skjutsar mamma ♥
Det blev lite senare än vad jag trodde men vi hade kul, maten var god och egentligen hade jag ingen tid att passa. Mer än att jag ville ha sovmorgon och hinna cykla under helgen.
Det blir lite pusslande i och med att det är simträning lördag morgon (hoppade jag över), racerträning (för de andra) på söndag morgon och önskan om ett långpass med min swimrun-lagis på söndag.
Så det blev MTB efter lunch på lördagen. Ett sånt skönt pass där det går att fota lite, leta nya stigar och vara nyfiken.

Hamnade riktigt högt upp innan det gick nerför igen. Cyklade genom en svärm med citronfjärilar och såg riktigt stora tussilago.
Efter någon timme på cykeln var det bara att springa igenom duschen och åka till Majkasen, jag åt hamburgare, sparkade lite boll och hängde med junioren och hennes far. 

Försökte fånga den röda solen.

Söndag morgon så var det dags för en vända runt Ålsjön med fina M, vi kommer igång så smått med långpass och det här är fint att börja med.

Hittade ännu fler blåsippor.

Och en bäck som rinner under en stor sten. Magiskt, det har vi sagt förut.

Efter rundan åkte jag hem, åt bananpannkakor med äldsta och sen var vi på Öppen Lantgård i grannbyn. Ett riktigt nöje att strosa runt bland alla djuren, klappa kalvar och lamm. Skratta åt smågrisarna och bli imponerad av storleken på de vuxna grisarna.

Ta en ko-fie... 

Äta kolbullar med rejäla fläskbitar och köpa köttfärs i gårdsbutiken. 

Sen kom junioren hem för en mamma-vecka. Efter en sån här helg och inför en kort arbetsvecka så är det lätt att se glad ut en måndag morgon 06:42. Det är inte riktigt vi som strålar men nästan.

Sen att jag inte hunnit kratta, putsa eller gräva i helgen struntar jag i, cykeln är ren och löparskorna står på tork. DET är viktigt!

Kommentera inlägget här :