Det ÄR vår!

publicerat i Allmänt;
Huga vad tiden går fort framåt vårkanten, sommartid och allt...
Här är en bild från, den något försenade, 5-årskontrollen. Något av en milstolpe, sista barnet är utskrivet från BVC. Fast de två äldsta har haft begränsat med traditionell BVC eftersom nivån på sköterskorna var superlåg på min hälsocentral, vi valde att gå direkt till husläkare istället.
Hon klarade allt och lite till alldeles galant, till och med sprutan gick alldeles strålande. 
Förra helgen packades mina föräldrars hem ner i kartonger och bars ut i en lastbil. Jag har inte ojat mig allt för mycket innan eftersom jag ändå visste att det skulle kännas sorgligt.
Och mycket riktigt, när pappa klev ut på trappan så körde jag Lilleskutt-tårar och kramen blev såååå lång, tills jag insåg att jag faktiskt måste släppa honom och låta bilen åka ända ner till Skövde. Sen vred jag av kranen, i några dygn.
Mamma och hunden stannade kvar några dagar extra för att plocka det sista i huset. Det var verkligen supermysigt att få ha henne hemma hos mig. Mina föräldrar har ju, av naturliga anledningar, aldrig sovit över hos mig och delat min vardag som med mina syskon.
Junioren hjälper till att pynta påskriset. Jag är rätt tacksam för mitt känsloregister, det går att vara lite sorgsen samtidigt som en är rätt glad, tacksam och lycklig.

I alla fulla fall så åkte mamma söderut tidigt på skärtorsdagen, fasen också, jag fick liksom påminna mig om att mina föräldrar lever och är friska. Öva på att tänka positivt och fokusera på vad som är viktigt, förändring är jobbigt just när det sker... efteråt brukar det kännas bra.
Skärtorsdagen fortsatte med en halv arbetsdag och sen en fikadate med alla mina tjejer på Wayne's, lite som gräddfluff runt hjärtat och morotskakan satte sig rund midjan, såklart.

Jag fick present också, en superfin påskgrupp med en fågel som junioren valt. Lyxigt att ställa den på bordet.
Skärtorsdagskvällen ägnades åt spel och brie, jag och tonåringens pojkvän spöade tjejerna i Alias samtidigt som vi skrattade oss fördärvade åt varandras geografi- och biologikunskaper.

Långfredagen började med att skala räkor, junioren tog av alla huvuden och jag fick skala resten. Allt medan jag lyssnade på hennes funderingar.
Är dom död på riktigt? Den här tittar på mig! *pet, pet på ögonen* AJ! Han stack mig med sprötet. Osv...

Tonåringen önskade korvgrillning till lunch så vi packade fikakorgen och åkte till pulkabacken, innan vi vände hemåt var alla mätta och ganska blöta.

Medan jag förberedde påskmiddagen så fick junioren en alldeles egen bivack i skogen. Vad 5-åringen vill bli när hon växer upp? Militär såklart.
Räkorna vi skalade på morgonen använde vi till en Räkcheesecake. Den blev både snygg OCH god, ta mej tusan att det finns hopp för mig i köket. Vi hade en god liten påskmiddag i alla fall, nästan för goda eftersom samtliga blev trötta och gjorde kväll ganska tidigt.

Jag fick sällskap av tonåringen på morgonjoggen, hon fick helt enkelt stå ut med att harva runt byn i 6:15-tempo innan frukost. Efter dom rullat ner mot Gävle så lämnade jag lillan hos pappan och simmade 2600 meter och efter det så kände jag mig nöjd. Ibland krävs det lite extra för att släppa på spänningarna i kroppen och just nu har jag energi.. men inte så mycket lust bara.
I söndags mötte vi upp tonåringen i Valbo, strosade runt lite, åt lite, sen åkte vi in till Gävle och matade fåglar, härligt soligt men lite blåsigt. Skönt sätt av avrunda  påskhelgen på.
Igår lämnade jag in cykeln på service och hade bestämt mig för att springa hem från verkstaden. Packade ryggsäcken med löparskor, fyllde på vätskeblåsan och stoppade ner några bars i fickan. DEt var såååå härlig att cykla igen, trots att jag rullade på grusig asfalt med en tung MTB så kändes det kul.

När jag hade 1 km kvar så ringde äldsta och undrade om jag ville ha skjuts hem.. jag ba "-Hell yes!" och så gick det med den löpturen. För att göra bot så tvättade jag bil resten av dagen, avrundade med att plocka bort påskpynt och torka golv.
Hepp, välkommen ny vecka, Soma ikväll!
 

Kommentera inlägget här :