Tredje advent passerat...

publicerat i Allmänt;
December brukar svisha förbi i ryslig fart, snart är det jul. I år blir det rikigt fint firande eftersom ALLA mina syskon kommer hem över helgen. De enda som inte duker upp är en svåger och en systerson... annars är alla hemma, storebror och småsystrar ♥, mamma och pappa, barnen... Det var så länge sen vi firade allihop tillsammans så jag minns inte ens NÄR det var.
Närhelst jag känner mig lite stressad över julen så påminner jag mig om att alla som kommer är familj och jag älskar dom alla... då försvinner den där jagade känslan *poff*.
Men fram till nu har vi haft en ganska mysig december med vackra kalla lunchpromenader med vintertung sol.
Vi hann med en kvällsrunda också, jag och 21-åringen, medan barnet var hos en kompis. Välbehövligt, långsamt och inte en enda tyst sekund (fast jag var nog tyst i uppförsbackarna).
I fredags hämtade vi en gran hos min favorithandlare och lyckades knöla in den i forden. Till hundens stora missnöje.
Men det gick bra hela vägen hem. Vi hade lite trassel när vi väl klädde granen men det var inte lamporna eller granen utan en envis 7-åring. Det ordnade sig. Såklart.
På lördagen blev det lite ost och kex framför TV:n.. och julmust lagrad på ekfat. Galet gott.
Den här osten alltså!! Dör lite!
Det blev en fin kall hundpromenad vid söndag lunch. Eller, det var ett konstant gnisslande från junioren och mitt tålamod var näst intill o-be-fint-ligt.. dålig kombo.. men det syns inte på bild. På bild är allt frid och fröjd.
Fina, fina barn ♥ och hund.
Sen när allt lugnat ner sig och vi alla var mätta och glada så tog vi en kall vinterjogg och avslutade med att fick lära mig att stå på huvudet i långkalsonger.
Kanske att granen lutar lite va? Men så länge den inte tippar så...
Jag i vinröda Ullmax.
Råstarka barnet i grå Craft.
Igår simmade jag med snorkel för första gången, otäckt och samtidigt jättekul... extra plus för att jag inte drunknade.
Vi de sista längderna på passet (då utan snorkel) så fick jag till och med fint beröm, det snyggaste jag hade simmat någonsin. DET kändes gott att höra... även om det bara var 25 meter i maxfart... 
Nu räknar vi ner dagarna och prickar av saker på att-göra-listan.. siktar på att kunna ta semester på fredag. Den dagen vill jag börja med JULSIM och fika vid poolkanten. Det har vi gjort förr, supermysigt!
Nu, soptipp, posten, hämta porslin, hämta paket, kurera rygg.