Föreläsning och Cykelpremiär

publicerat i Barnen, Cykla;
Låt mig berätta något om mina föräldrar.
DET SITTER INTE FAST. Dom kan inte vara stilla.
När syster var på besök så satte dom sig ner, tillsammans med hennes sambo, och planerade kök. Deras är gammalt, dragigt och har väldigt låga bänkar. Dessutom har dom ingen diskmaskin och alldeles för liten kyl. Ni hör ju...
Jag tror inte syster hann sätta sig på tåget innan det kom bilder från huset med meddelandet "Vi ville kolla hur det ser ut bakom allt". Plötsligt är en hel vägg tömd på bänkar, skafferi och kyl/frys. Hoppsan.
Och "Det är ingen fukt där bakom".
Lite så är mina föräldrar, fixa och dona. Vilket är bra egenskaper!
Men om vi tar förra veckan lite snabbt.
Måndag - simning inställd - sprang i regnet.
Tisdag blev det simning - sol ute men 5x50 m med start 1:00 x 4, alltså ganska jobbig men väldigt belönande serie. Eloge till P-E som hänger med på mina idéer (och många gånger utvecklar dom till nåt nytt)!
Onsdag - 60 min trainer med längtan ut.
Torsdag, bra morgonljus och längt efter barnen.
Dumplings till middag.
Sen blev det föreläsning med min Malin. Bubbel och snittar!
Vi lyssnade på Eva Svärd och det var väl spenderade timmar.
Fredag - tog med hunden ut på en kvällsrunda. 
Hon var inte lika motvillig men inte direkt överlycklig heller. Om en säger så.
Efter dusch och middag så kunde jag njuta av hembakt och ett glas rött, älskar när skolklasser säljer utanför ICA. Äääälskar!! Fy sjutton vilken gottegris jag är, egentligen.
Lördag morgon blir jag upplockad av mamma och pappa. Ikea och mer köksplanering stod på agendan, nu var det dags för att bestämma lite detaljer. Typ bänkskivor, socklar, spis/micro/ugn/diskmaskin osv... alla dessa val. Köksplaneraren vi hade var superbra, verkligen, grattis Ikea till den medarbetaren.
Efter en lunch och snabb shopping var det dags att svida om för att gå på Kulturskolans uppsättning av Grease, juniorens kusin hade en av huvudrollerna. Fastän jag vet hur duktig hon är så blir jag ändå väldigt imponerad av hennes scennärvaro och talang. 
Söndag morgon börjar med snabb frukost och sen badhus med barnet och ex, ytterligare simträning och lek. Jag avvek lite tidigare eftersom jag hade mer planerat den dagen.
Cykling utomhus med mina cykelfavoriter P-E och Mathias.
Äntligen kändes vädret okej att cykla räser i.
Och cykla gjorde vi, en lugn och fin runda med fika "på stan". Äppelpaj som smakade himmelrike efter några mil i sadeln.
Efter fikat cyklade vi hemåt igen. Premiären fick väl godkänt av mig. Växlande väder och lite svid i låren i nån uppförsbacke, helt okej känsla i kroppen.
Först dusch och sen mat (obs på folkölen en söndag).
Måndag - Valborgsmässoafton - Vi hade klämdag på jobbet så junioren och jag körde sopor och spelade hänga gubbe mest hela dagen. 
Framåt kvällen åkte vi till Majkasen i Söderala. Ovanligt lite folk.
Men på Bygdegården fanns det hembakt.
Och Gå-bingo, så det blev en promenad och fiskedamm, sen var den kvällen slut.
Dagen efter hjälpte jag pappa att riva byggställningen (eftersom han bytte köksfönstren när dom ändå höll på med en massa riv).
Jag ser aningen skeptisk ut men det är mest av oro för att pappa ska ramla och min kropp vägrar släppa taget om sargen pga svajigt.
Men eftersom min far är en tålmodig sån så stod han ut med mina:
-Vad händer när jag lossar på den här?
-Hur blir det när den här lyfts av?
-Rasar den nu?
-Sitter den här fast?
-HUR sitter den där fast?
Till slut låg ställningen packad på släpvagnen och det lilla jag bidrog med var verkligen försumbart.
Det nedre är ett nytt fönster (med mig i).
Sen kom vardagen tillbaka, men det är snart helg igen. Ikväll packar vi för resa samtidigt som inbjudan har kommit till Medaljceremoni i Boden. Så den resan ska också planeras. Nattåg, hotell, anslutningar osv...

Kommentera inlägget här :