Alla dessa helger

publicerat i Barnen;
Alla dessa helger som fullständigt rasar iväg.
Här kommer två till.
När mamma och pappa köpte huset så anlitade dom en entreprenör till att kapa ner fem riktigt stora björkar (och en tall om en ska vara noga) runt huset, virket skulle säljas och resten skulle tas reda på. När jobbet var klart så lämnades "en liten rishög". Mamma och pappa var bortresta men sa att dom kunde lägga upp riset vid grishuset men blev lite förvånade vid hemkost när en enorm rishög (med 7-8 kbm ved, alltså inga småpinnar) låg på angränsande tomt. Grannens tomt.
Snart nog började grannar cirkulera på små promenader (likt gamar) och ställa frågor om vems tomt det är och skulle riset eldas osv... Så pappa (alltså, min hjärtsjuka pappa på 76 år ♥) och mamma började ta reda på riset efter bästa förmåga. Entreprenören kontaktades och där fick dom ett "-Ojdå!" till svar, inget mer. En transportör kom och kikade för att eventuellt lyfta bort högen men marken var för mjuk. Osv osv osv...
Så pappa står på högen med motorsågen och mamma drar ris på presenning, dag efter dag. Hur som så blev pappa sämre och arbetet avstannade.
Jag ringde markägaren och fick några veckor till på mig att få bort högen och helgen efter det så blev vi ett gäng som hjälptes åt med motorsåg, kärra, handsåg och vedsax.
20-åringen fick också köra motorsåg, det blir lite som en blind leder en döv eftersom jag KAN köra motorsåg men kanske inte så himla bra. Får jobbet gjort heter kunskapsnivån.
Efter två, ganska trevliga, dagar så var äntligen högen uppdelad och flyttad till rätt sida av tomten. Tack och lov... vi krattade och flyttade på dom riktigt stora knubbarna också.
Och tänka sig att allt det där räknades som en "liten rishög".
Sån tur att jag har goda vänner och starka barn.
Innan barnet åkte till Linköping för att packa så hann vi med en löptur i kvällssolen, ibland är vädret extra magiskt... trots aprilsnö.
Dagen efter barnet åkte så anslöt vi föräldrar oss och blev bortskämda med bubbel när vi kom fram sent på kvällen.
Sen var det bara att ställa klockan på 07, somna snabbt, vakna och börja bära. Hon hade visst glömt att informera om detaljen 4 trappor utan hiss.
Superfin liten lägenhet i ett charmigt stenhus, centralt och bra. Vi hann med en lunch på Ikea och lite gardinfix innan vi vände tillbaka hemåt igen. Lämnade barnet i flyttkaos, men hon redde upp det rasande snabbt.
Jag kände mig lite tom och trött redan innan helgen så planen var att sova länge, sitta kvar i sängen tills jag blev hungrig och sen ta en sväng i skogen. Först med hunden och sen med mig själv. Chansade på några vägval och hade fasen en bra stund för mig själv där ute. Ingen musik bara en massa svett och natur.
Tankade alla sinnen fullt och sen satte jag i mig en massa lasagne hemma hos föräldrarna.
Dagen efter fick jag syster som sällskap på en ny sträcka, chansade på att det skulle vara lagon långt åt oss och landade ganska rätt.
Tips! Tips! Hade min nya färgglada vindtröja från Craft som jag fyndade för 449:- på Sportlala (min personliga värvarlänk).
Jag kan inte smyga i den tröjan. Älskar att det är massor med reflexer, vindpaneler fram och en ficka för telefon eller annat smått.
Sen var det liksom bara Valborgsmässoafton kvar. Vi bytte ställe för att få lite magi och blåsorkester, både mysigt och gott blev det.
Vem är inte faschinerad av eld?
Så nu är det vardag igen, junioren är hos mig och vi siktar på att cykla, läsa och bara ha en helt vanlig vardag. Så familjisar, kan ni snälla ha bara vanliga vardagar ett tag framöver ♥

Kommentera inlägget här :