Nya miljöer

publicerat i Allmänt, Barnen;
I helgen var vi i Skövde och hälsade på mamma och pappa i deras nya lägenhet. Jag plockade upp tonåringens pojkvän på vägen ner och tonåringen själv anslöt med tåg från Linköping.
Utsikten över Billingen från middagsbordet.

Billingen blev utflyktsmålet på lördagen, vi tog oss upp via Rhododendrondalen och "Strupen".

Barnen gillade dammen såklart (på vägen ner gick alla över den). 

Sen fanns det en del spännande passager och håligheter att utforska.

Precis innan vi var uppe så mötte vi ett gäng barn med nummerlappar, tydligen gick Billingen X-trail samma dag som vi var där, kolla in HÄR. Klart sugen på attvara med nästa år, tillsammans med familjen. Dessutom såg jag flera uppmärkta leder för mountainbike. Än en gång, synd att jag inte har drag/takräcke på bilen.
Det var lite kylslaget på toppen men vi tog en kopp kaffe innan vi vände neråt igen. Barnen testade klättervägg och alktivitetsbanan.

Kan lova att lunchen var underbar efter den promenaden, mammas mat liksom ♥

Lördagen fortsatte med att shoppa en snabbis, grilla hemma hos storebror där lillasyster med man anslöt sig för en kopp kaffe och lite surr. Vi blev bjudna på kladdkaka med nutella, JÄKLAR vad gott!
Söndagen bjöd på snö och ruskväder. Det gjorde inte så mycket eftersom vi skulle sitta i bilen större delen av dagen, åka hem är aldrig en favorit.

Den här junioren jag har är världsbäst att ha med sig på långresor, inget tjafs och tjat alls. Vi gör matstopp som jag vet att hon gillar och har fika med i en kylväska. Äppelklyftor, minimorötter, smörgås med extra skinka, vatten, kaffe till mamma och nötter. Sockriga tillbehör är aldrig ett bra alternativ och allra sämst om en ska sitta still i över 5 timmar. Däremot är färgpennor, pixiböcker och paddan bra grejer. 

I vilket fall kom vi hem välbehållna (Clio på motorväg är inte kul) och i lagom tid för middag och en lätt ompackning inför pappa-vecka. Huset var rent och fint, katten var mätt och glad. Äldsta hade passat huset med bravur ♥
När allt stökande var klart så sprang jag en kort sväng, kallt och skymning men med bra musik.
Så, nu blir det en vecka med fin-fina aktiviteter och förhoppningsvis extra mycket sömn.

Kommentera inlägget här :